eur:
390.72
usd:
365.84
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Orosz rakétacsapásban megsemmisült autó egy rommá vált épület előtt a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Szlovjanszkban 2023. március 27-én. A támadásban két helyi lakos vesztette életét és legalább 29-en megsérültek.
Nyitókép: MTI/EPA/Maria Senovilla

Számot adott az orosz támadásokról az ukrán vezérkar

Az orosz erők vasárnap huszonkét légi és öt rakétacsapást hajtottak végre, valamint negyvenkétszer nyitottak tüzet rakéta-sorozatvetőkkel az ukrán katonák állásaira és ukrajnai települések polgári infrastruktúrájára – írta esti helyzetjelentésében az ukrán vezérkar.

A beszámoló szerint az orosz hadsereg fő erőfeszítéseit változatlanul a Donyeck megyei Liman, Bahmut, Avgyijivka és Marjinka települések irányába végrehajtott támadó műveletekre összpontosítja. Bahmut, Avgyijivka és Marjinka továbbra is a harci cselekmények epicentrumában vannak. A nap folyamán az ukrán erők több mint ötven ellenséges támadást vertek vissza a térségben.

A vezérkar megerősítette, hogy vasárnap az orosz erők két rakétacsapást hajtottak végre, valamint rakéta-sorozatvetőkkel nyitottak tüzet a Donyeck megyei Kosztyantinyivka városra. Andrij Jermak, az ukrán elnöki iroda vezetője a Telegramon arról adott hírt, hogy a Kosztyantinyivka elleni orosz támadás következtében legalább hat helyi lakos meghalt és nyolc megsérült. Hozzátette, hogy a támadásban megrongálódott 16 többlakásos épület és nyolc családi ház, egy óvoda, a városi adóhivatal épülete, valamint gázvezetékekben és járművekben keletkeztek károk.

Az északkelet-ukrajnai Szumi megye kormányzói hivatala közölte, hogy reggel az orosz erők aknavetővel eltaláltak egy tejszállító teherautót, a járműben két ember életét vesztette.

Az ukrán főügyészség közlése szerint az orosz erők a Donyeck megyei Toreckre is tüzet nyitottak, négy helyi lakos sérült meg.

Pavlo Kirilenko, Donyeck megyei kormányzó arról tájékoztatott, hogy az orosz csapatok ágyútűz alá vették a kurahovei hőerőművet, ami miatt áramellátási problémák keletkeztek a térségben.

Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×