eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Három külföldi síelő halt meg Kanadában lavina miatt

Három síelő életét vesztette, négy társuk pedig megsérült a kanadai Brit Columbia tartományban lezúdult lavinában Invermere városa mellett - közölték a helyi hatóságok.

A kanadai rendőrség tájékoztatása szerint összesen tíz embert sodort el a hóomlás. A négy sérült közül többen válságos állapotban vannak, de valószínűleg nincsenek életveszélyben. A súlyos sérültek egyike a túravezető volt.

Három síelő sértetlenül került elő.

A túravezetőt leszámítva a síelők külföldi állampolgárok voltak, további részleteket azonban nem tettek közzé róluk.

A lavina az Invermere közelében található Panorama Mountain Resort hegyvidéki üdülőhelyen történt 160 kilométerre nyugatra Calgary városától.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×