eur:
393.85
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Mentés a törökországi földrengés után. Forrás:Twitter/Kira Rudik
Nyitókép: Forrás:Twitter/Kira Rudik

Sorra érkezenek a felajánlások a földrengés utáni mentéshez - videó

Törökországban és Szíriában már most több száz halálos áldozata és több ezer sebesültje van a hajnali, pusztító erejű földrengésnek.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentette: országa kész a szükséges segítséget megadni a "baráti" török népnek. "Megdöbbentőek a törökországi földrengés következtében több száz ember haláláról és sérüléséről szóló hírek. Részvétünket nyilvánítjuk az áldozatok családjainak, és mielőbbi felépülést kívánunk a sérülteknek. Közel vagyunk a barátságos török néphez ebben az időszakban, készek vagyunk megfelelő segítséget nyújtani neki" - írta a Twitteren.

Korábban már Izrael is segítséget ajánlott Törökországnak. "Biztonsági erőink készen állnak arra, hogy minden szükséges segítséget megadjanak" - jelentette ki Joav Galant védelmi miniszter, aki szerint hazája "tapasztalt a vészhelyzetek kezelésében és emberéletek mentésében".

A Zaka izraeli mentőszolgálat közölte, hogy mentőcsapatot küld az összedőlt házak romjai alatt rekedt emberek felkutatására.

Eli Kohen izraeli külügyminiszter hazája "őszinte együttérzéséről" biztosította Törökországot, és felajánlotta az ő tárcája segítségét is.

Mariusz Kaminski lengyel belügyminiszter hétfő reggel szintén a Twitteren közölte: Ankara segítségkérési felhívására reagálva 76 tűzoltóból és 8 mentőkutyából álló csoport küldését ajánlotta fel.

Azerbajdzsán 370 fős mentőcsoportot küld Törökországba, hogy közreműködjön a természeti katasztrófa következményeinek elhárításában és a kutató és mentési munkálatokban - számolt be hétfőn a rendkívüli helyzetek minisztériumának sajtószolgálata.

Kaszim-Zsomart Tokajev kazah államfő táviratban fejezte ki részvétét Recep Tayyip Erdogan török államfőnek a "hatalmas erejű" földrengés számos áldozata miatt, és kifejezte készségét a segítségnyújtásra.

Több erős földrengés rázta meg Törökország délkeleti és Szíria északi részét, a legnagyobb rengés a Richter-skála szerinti 7,8-as erősséget is elérte, epicentruma 18 kilométer mélyen, Gaziantep településtől körülbelül 33 kilométerre volt. A földmozgásnak Törökországban és Szíriában is több száz halálos áldozata és több ezer sérültje van.
MTI:G0086
Több erős földrengés rázta meg Törökország délkeleti és Szíria északi részét, a legnagyobb rengés a Richter-skála szerinti 7,8-as erősséget is elérte, epicentruma 18 kilométer mélyen, Gaziantep településtől körülbelül 33 kilométerre volt.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×