INFORÁDIÓ
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz

ukrajna

tank

harckocsi

Egészen sajátságosan működő orosz tankelhárító bukkant fel az ukrajnai háborúban

Egészen sajátságosan működő orosz tankelhárító bukkant fel az ukrajnai háborúban

Infostart

A földre állított kis eszköz a rezgések alapján érzékeli a harckocsit, a levegőbe lő, a lövedék a tank fölé érve kibocsájtja a másodlagos lövedékét, így az ott találja el a járművet, ahol az a legvédtelenebb. A neve PTKM-1R, és egészen friss fejlesztés.

Nemrég jelent meg a Twitteren egy fotó, amelyen egy furcsa, földre telepített katonai eszköz látható. Az eszköz egy PTKM-1R névre hallgató tankelhárító akna, amely az orosz haderő egyik legmodernebb fegyvere – írja a Portfolio.

A PTKM-1R a földre helyezett indítócső a 100 méteres körzetbe érkező járművek által kibocsátott hang és rezgések alapján lép működésbe, amikor pedig a mit sem sejtő páncélos beér egy ötven méteres körbe, egy tankelhárító lövedéket lő a levegőbe.

A lövedék mozgás alapján méri be a járművet, fölé érve pedig egy újabb, másodlagos lövedéket lő a célpontra, amely azt a leggyengébben védett tetőlemezen áthatolva semmisíti meg.

Ez a videó jól szemlélteti a működését:

Azt is írják, hogy két éve mutatták be az eszközt, és bár nem először bukkan fel az ukrajnai háborúban, nincs sok belőle az oroszoknak.

Nyitókép: Forrás: Twitter/Glasnost Gone
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018