eur:
393.1
usd:
366.89
bux:
66823.53
2024. április 26. péntek Ervin
Joe Biden amerikai elnök és felesége, Jill Biden az Emmanuel Macron francia elnök tiszteletére adott állami díszvacsorára érkezik a washingtoni Fehér Házban 2022. december 1-jén. Emmanuel Macron államfőként másodszor tesz hivatalos látogatást az Egyesült Államokban.
Nyitókép: MTI/EPA/Shawn Thew

Bőrrákkal operálták az amerikai elnök feleségét

Jill Biden szervezetéből két daganatos elváltozást távolítottak el - közölte a Fehér Ház.

Az egyiket az amerikai first lady jobb szeme fölötti részről, a másikat pedig a mellkasáról operálták ki a sebészek. Egy harmadik elváltozást is vizsgálnak az orvosok..

Kevin O'Connor, Joe Biden elnök orvosa elmondta, hogy a vizsgálatok szerint a 71 éves Jill Biden jobb szeme feletti, illetve a mellkasán újonnan felfedezett elváltozás is bazálsejtes karcinóma. O'Connor egyúttal arról is tájékoztatott, hogy teljesen eltávolítottak egy elváltozást a first lady bal szemhéjáról, és elküldték a szokásos mikroszkópos vizsgálatra.

A műtétet járóbeteg-ellátás keretében végezték

a marylandi Bethesdában található Walter Reed Nemzeti Katonai Orvosi Központban. Jill Biden jól van, és szerda este visszatért a Fehér Házba - mondta el a first lady sajtótitkára.

A bazálsejtes karcinóma a leggyakoribb típusú és egyben a legkönnyebben gyógyítható bőrrák, általában a bőr felszínére korlátozódik. A gyógyulási esélyek nagyon jók, főleg, ha korai stádiumban fedezik fel, egy sekély bemetszéssel könnyen eltávolítható. Ritkán okoz súlyos szövődményeket vagy válik életveszélyessé.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×