eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Nyitókép: Facebook/SStech

Igencsak rossz hír a Google-telefonok birtokosainak

Egyelőre nem világos, mennyi készüléket érint az a probléma, hogy a kamerák üvegje ok nélkül eltörik.

A Google tavaly októberben mutatta be a Pixel 7 és Pixel 7 Pro okostelefonokat, melyek legnagyobb újdonsága a kamera: a hátoldalon háromlencsés kamerarendszer van egy 12 megapixeles ultraszéles látószögű objektív, egy 50 megapixeles széles látószögű objektív és egy 48 megapixeles teleobjektív.

A hvg.hu azt írja, egy komoly gyártási hiba lehet a kisebb modellnél, mert a közösségi médiában keringő bejegyzések szerint a készülék hátsó kameráját fedő üveg spontán eltörhet.

A BGR beszámolója szerint a Google már tud a problémáról, az azonban nem világos, hogy mi okozhatja, és mi lehet a hivatalos megoldás rá.

Néhány felhasználó készülékét ingyenesen cserélték, míg másoknak a teljes hátsó panelt cserélni kellett, melynek ára 75 ezertől akár 150 ezer forintig is terjedhet. A Pixel 7-et mindössze néhány hónapja mutatta be a Google, a készülékek garanciálisak – a szóban forgó probléma ingyenes javításához azonban a vállalatnak is el kell ismernie, hogy a törés nem felhasználói hibájából fakad.

Az Android Police szerint a törések oka a hőmérséklet hirtelen változása lehet, ami magyarázhatja, hogy miért decemberben – amikor a hőmérséklet csökkenni kezd – számoltak be többen is ilyen problémáról.

Ha gyártási hibáról van szó, akkor az új alkatrész nem jelenthet megoldást, ugyanis ez is hasonlóan eltörhet. Egyelőre nem lehet tudni, mennyi készüléket érint a probléma, ahogyan az sem, hogy a Pixel 7 Prónál miért nem jelentkezik.

Címlapról ajánljuk
Biden egy „mémguru” bevetésével célozná meg a fiatalabb szavazókat

Biden egy „mémguru” bevetésével célozná meg a fiatalabb szavazókat

Ahogy forrósodik az amerikai elnökválasztási kampány, Joe Biden is felgyűri az ingujját és olyan módszerekhez folyamodik, amelyeket eddig nem társítottak hozzá. Biden is be akar szállni a mém-háborúba és az ellenfelet (azaz Donald Trumpot) cikiző montázsokkal próbálja maga mellé állítani a fiatalabb nemzedékek eddig apolitikus tagjait.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×