eur:
394.06
usd:
365.64
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
JERUSALEM - NOVEMBER 23: Security forces inspect the area after two separate explosions that took place near the bus stop and at least 14 people were injured in West Jerusalem on November 23, 2022. The police suspect that the perpetrator arrived on an electric bike and placed the explosive device. (Photo by Mostafa Alkharouf/Anadolu Agency via Getty Images)
Nyitókép: GettyImages/Anadolu Agency

Pokolgépek robbantak Izraelben, többek életéért küzdenek – videó

A robbantások Jeruzsálem környékén két megállóban, félórás különbséggel történtek.

Két helyszínen robbantásos merényletet követtek el Jeruzsálem környékén szerda reggel. Egy áldozat életét vesztette, hárman életveszélyesen, legkevesebb tizenöten kevésbé súlyosan megsebesültek – jelentette a katonai rádió.

A két pokolgép félórás különbséggel robbant fel, először a város bejáratánál található autóbusz-megállóban, majd a Ramot lakónegyedhez vezető egyik kereszteződésben található megállóban. A sebesülteket kórházba szállították, a rádió szerint négyen közülük olyan súlyosan megsérültek, hogy az orvosok az életükért küzdenek. Az egyik sebesült a kórházban elhunyt.

A Jeruzsálembe vezető főutakat a rendőrség lezárta. A Saáréj Cedek és a Hadassza kórház orvosainak beszámolója szerint az első robbantásban 12 -en sebesültek meg, közülük négyen súlyosan, ketten a helyszínen elvesztették eszméletüket.

A második, az első helyszíntől mintegy másfél kilométerre lévő Ramotnál elkövetett robbantás miatt hét sebesült került kórházba, de ők csak könnyebben sebesültek meg. Ebben a buszmegállóban kevesen voltak a merénylet elkövetésekor.

A rendőrség szerint ugyanaz a csoport hajthatta végre a két robbantást, teljes erővel megkezdték felkutatásukat. Kobi Sabtaj, a rendőrség főkapitánya is a helyszínre sietett. Jaír Lapid, az átmeneti kormány miniszterelnöke bejelentette, hogy a kettős merénylet miatt összehívta a biztonsági kabinetet.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×