eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Brittney Griner kétszeres olimpiai bajnok amerikai kosárlabdázó perének tárgyalásán a Moszkva szomszédságában fekvő Khimkiben 2022. július 26-án. Grinert öt hónapja tartják előzetes letartóztatásban kábítószer-birtoklásáért. A Phoenix Mercury valamikori játékosát röviddel az ukrajnai háború előtt, február 17-én állították meg egy oroszországi repülőtéren, és nem sokkal később meg is vádolták kannabiszolaj szállításával. Az orosz vámhivatal nagy mennyiségű kábítószer csempészete miatt indított eljárást a kosaras ellen, akire 5-10 év szabadságvesztés is kiszabható.
Nyitókép: MTI/EPA/Pool/AP/Alekszandr Zemljanyicsenko

Elutasította egy orosz bíróság az amerikai kosárlabdázó fellebbezését

Nem mentette fel a kábítószer csempészet vádja alól Brittney Griner kétszeres olimpiai bajnok, amerikai kosárlabdázót.

A drogbirtoklás miatt februárban letartóztatott, majd augusztusban kilenc évre ítélt Griner fellebbezését Krasznogorszkban tárgyalták, ahol Jelena Voroncova bírónő hozta meg az elutasító döntést. A törvényszék az első fokú ítéleten annyit enyhített, hogy a sportoló előzetes fogvatartásban eltöltött napjait másfél napnak számítja, ami minimálisan rövidít büntetésén.

Grinert februárban - amikor a négyszeres Euroliga-győztes Jekatyerinburg játékosa volt - a seremetyjevói repülőtéren állították elő, mivel

a táskájában kannabisz tartalmú olajat találtak.

Az ügyészség mostani állásfoglalása szerint tudatosan megpróbált elrejteni a hatóságok elől. Az orosz vámhivatal nagy mennyiségű kábítószer csempészete miatt indított eljárást a 206 centis kosaras ellen, majd büntetőpere július elején kezdődött és augusztusban ítélték el.

Az első fokú ítélethirdetés után Joe Biden amerikai elnök nyilatkozatot adott ki, amelyben felszólította Oroszországot, hogy engedje el Grinert. Az észak-amerikai profi női liga, a WNBA "igazságtalannak és sajnálatosnak" nevezte az orosz bíróság döntését.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

Új csodagyógyszer híre terjed a világban: megnéztük, mekkora az érdeklődés

A Novo Nordisk által végzett tanulmány szerint a Wegovy nevű gyógyszerét szedő betegek négy év elteltével átlagosan 10%-os súlycsökkenést értek el. Megnéztük, mekkora volt az internetes keresési érdeklődés a Wegovy iránt az elmúlt években és napokban világszerte, valamint Magyarországon. Emellett megnéztük azt is, hogyan teljesít a Google-keresésekben a Wegovy konkurense.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×