eur:
389.63
usd:
361.96
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
MINSK, BELARUS - AUGUST 25: A view of the joint special Belarusian-Russian exercise as Su-25, Yak-130, and L-39 aircraft of the Armed Forces of the Republic of Belarus landed on an airfield section of the road in Minsk, Belarus on August 25, 2021. Aircraft weapons were installed on the aircraft, refueling was carried out, after which the aircraft will perform bombing at the training ground. (Photo by Stringer/Anadolu Agency via Getty Images)
Nyitókép: Stringer/Anadolu Agency via Getty Images

Ritka felvétel: így fest a pilótafülkéből egy légi támadás

Talán még sosem láthattunk olyan videót, melyen a pilótafülkéből nézhetjük végig, ahogy egy orosz Szu-25-ös harci repülőgép szárazföldi célpontokat támad.

Az alább megtekinthető talán az első olyan videó az ukrajnai háborúból, ami egy Szu–25-ös repülőgép pilótafülkéjéből készült, vélhetően egy sisakkameráva – írja a Portfolio. A videón az látható, hogy a gép Popaszna fölé repül, majd nem irányított rakétákkal a település külvárosi részét támadja.

Bár kétségkívül látványos és haditechnikai szempontból érdekes a videó, a lap szerint annyit érdemes megjegyezni, hogy a nem irányított rakéták használata lakott települések körül igencsak veszélyes, potenciális civil áldozatokkal járó művelet.

A videón nem látható, hogy a Szu–25-ös pontosan mit talál el, annak ellenére sem, hogy viszonylag alacsonyan repül.

Korábban kikerült egy hasonló videó egy Ka–52-es harci helikopterről is, ez viszont egyértelműen katonai célpontokat támadott és le is lőtték a végén:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×