eur:
388.52
usd:
358.83
bux:
68136.34
2024. május 30. csütörtök Janka, Zsanett
Az ezüstérmes ukrán Olegszandr Abramenko a férfi síakrobaták ugrás számának díjtáadóján a 2022-es pekingi téli olimpián, a csangcsiakoui zónában lévő Kenting Havas Parkban 2022. február 17-én.
Nyitókép: MTI/AP/Frank Augstein

Egy mélygarázsban próbál túlélni családjával a téli olimpia ezüstérmes ukrán síakrobatája

Olegszandr Abramenko Munkácsra tervez menekülni.

A pekingi téli olimpia alatt, az akkor még háború előtt álló orosz–ukrán konfliktusban kisebb botrány kerekedett abból, hogy a címvédőként induló, Pekingben végül második helyezett ukrán síakrobatát, Olegszandr Abramenkót megölelte a Pekingben és Phjongcshangban is bronzérmes orosz Ilja Burov – idézi fel a Telex.

Mint írják, a két síző régóta barátok, ezért is érezte úgy Burov, hogy meg kell ölelnie Abramenkót, bár Vagyim Hucejt ukrán sportminiszter már az olimpia előtt felhívta az ukrán sportolók figyelmét, semmiképpen se fotózkodjanak az oroszokkal, és amennyire lehet, kerüljék el őket.

A New York Times cikke szerint a bő két hete még olimpiai ezüstöt nyerő ukrán sportoló most egy kijevi mélygarázsban húzza meg magát a családjával, feleségével és kétéves fiukkal. Rövid üzenetváltásban annyit közölt a lappal, hogy péntekig bezárólag hét estét töltöttek a mélygarázsban, amit biztonságosabbnak vélnek, mint a város repterének közelében található 20. emeleti lakásukat.

„Az éjszakát a mélygarázsban töltjük az autóban, mert a légitámadás szirénája folyamatosan szól” – írta Abramenko a levélváltás során. „Félelmetes a lakásban aludni, magam is láttam az ablakból, ahogy a légvédelmi rendszerek dolgoznak az ellenséges rakétákon, és erős robbanások hallatszanak”. A sportoló azt is elárulta a New York Timesnak, hogy ha minden jól megy, szombaton elhagyják Kijevet, és Kárpátaljára, azon belül Munkácsra menekülne, ahol az edzője él. Az útra csak a legfontosabb dolgokat, élelmet és az olimpiai érmeit csomagolta össze.

Címlapról ajánljuk
Ha csak egy EP-mandátumot nyer a Momentum, a ciklus felénél cserél Donáth Anna és Cseh Katalin
Aréna - előzetes

Ha csak egy EP-mandátumot nyer a Momentum, a ciklus felénél cserél Donáth Anna és Cseh Katalin

A Momentum azért küzd a kampányban, hogy ismét két EP-mandátumot szerezzen, de ha csak egyet kap a párt, akkor az ötéves ciklus alatt Cseh Katalin és Donáth Anna a mandátumot elfelezve féltávnál egymást váltja majd az EP-ben. Erről Cseh Katalin, a Momentum elnökségi tagja, EP-képviselő beszélt az InfoRádió Aréna című műsorának stúdiójában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.30. csütörtök, 18:00
Cseh Katalin
a Momentum elnökségi tagja és EP-képviselőjelöltje
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×