eur:
389.65
usd:
363.4
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Twitter

Az újszülött-intenzív egy pincetárolóba költözött Dnyipropetrovszkban

A hevenyészett óvóhelyet azután hozták létre, hogy az orosz támadások során a várost is találatok érték.

Az újszülötteket a New York Times közzétette videón nővérek viszik az óvóhelyre karjaikban: nagyjából tizenkét csecsemőt szállítottak le a pinceszinten tallható, tárolóból kialakított menedékbe. A felvételeken látszik, hogy egyes nővérek dajkálják az újszülötteket, míg mások készülékek híján saját maguk lélegeztetik ballonnal az oxigénes támogatásra szoruló gyermekeket.

Néhány órástól néhány naposig terjed az újszülöttek kora a Daily Mail cikke szerint: a babákat színes takarókba csavarva fektették az improvizált ágyakra.

A felvételeket az osztály dolgozói készítették a gyermekekről, Gyenyisz Szurkov, az osztály vezetője New York Times-szal üzenetben osztotta meg körülményeiket.

"Ez az újszülött intenzív osztályunk egy óvóhelyen. El tudja képzelni? Számunkra most ez a realitás. Nagyon idegesek és zavartak vagyunk" - írta. A csecsemők áthelyezésére azt követően került sor, hogy csütörtökön városukat rakétatámadás érte az orosz invázió részeként.

Dnyipro egyike volt annak a több mint egy tucat városnak és településnek, amelyeket Oroszország csütörtökön támadni kezdett. A rakéták célpontokat találtak el Dnyipróban, Harkivban és számos más helyen.

Az orosz erők állítólag több mint 70 katonai célpontot semmisítettek meg Ukrajnában, köztük 11 repülőteret - állította az orosz védelmi minisztérium csütörtöki közleményében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×