eur:
389.49
usd:
368.36
bux:
55838.55
2023. szeptember 30. szombat Jeromos
Willow Biden
Nyitókép: Joe Biden/twitter

Új lakója van a washingtoni Fehér Háznak

Willow csatlakozott Commanderhez.

A Biden család magához vett egy kétéves cicát, Willow-t. A BBC szerint Willow származási helyéről, a pennsylvaniai Willow Grove-ról kapta nevét. George W. Bush 2009 január végével lezárult elnöksége óta, azaz 13 éve nem lakott macska a Fehér Házban az elnökökkel.

Jill Biden, a first lady még 2020-ban, férje választási kampánya során találkozott először a cicával, amikor Willow egyszer csak hívatlanul megjelent mellette a színpadon egy pennsylvaniai eseményen.

A Fehér Házban nem Willow az egyedüli négylábú, Biden Commander nevű német juhászkutyája is ott él.

Noha a kutyák jelenléte jóval megszokottabb a Fehér Házban, Bidenéken és Bush-on kívül más elnökök, így Clintonék, Jimmy Carterék vagy Gerald Fordék is tartottak macskát, sőt, lakott már a Fehér Házban hörcsög, mosómedve vagy éppen madár is. Mindösszesen három elnök nem tartott semmiféle háziállatot: James Polk, Andrew Johnson és Donald Trump.

Címlapról ajánljuk
Szlovákia: lesz, ahol legalább 40 perccel tovább fog tartani a szavazás

Szlovákia: lesz, ahol legalább 40 perccel tovább fog tartani a szavazás

Az egyik pozsonyligetfalui (Petržalka) szavazókörben rosszul lett a választási bizottság egyik tagja, ezért kell meghosszabbítani a voksolás idejét.

Leváltották az Idegenrendészet vezetőjét

A belügyminiszter 2023. szeptember 30. hatállyal - indokolás nélkül - visszavonta dr. Halmosi Zsolt r. altábornagy, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatójának vezetői kinevezését és rendelkezési állományba helyezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.10.02. hétfő, 18:00
Tárnok Balázs
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×