eur:
389.3
usd:
362.64
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Twitter/Manuel Lopez San Martin

Kiderült, miért "lángolt a tenger" a Mexikói-öbölben

Ritka események szerencsétlen láncolata miatt "égett a tenger" a minap a Mexikói-öbölben egy olajfúrótorony közelében: a viharban megrepedt egy tengerfenéki gázvezeték, a felszínre törő gázt pedig egy villámcsapás lángra lobbantotta - közölte hétfőn a Pemex mexikói állami olajipari vállalat.

A furcsa eset a hét végén történt, a helikopterről készített felvétel bejárta a világsajtót, egyes internetes portálok pedig úgy fogalmaztak, hogy a lávaszerűen fortyogó és lángoló tenger látványa olyan volt, mintha megnyílt volna a "pokol kapuja".

A Pemex tájékoztatása szerint az erős, eső kíséretében érkezett vihar és villámlás miatt a múlt pénteken le kellett állítani a termelést a Ku-Maloob-Zaap olajmezőn. Az egyi fúrótorony közelében azonban egy víz alatti csőből kiszivárgott földgáz felgyülemlett a tengerfenéken, és amikor a felszínre tört, minden valószínűség szerint villámcsapás érte, és meggyulladt. A Pemex több tűzoltóhajót küldött a helyszínre, több mint öt óra alatt sikerült eloltaniuk a "lángoló tengert".

Senkinek sem esett baja, és olaj sem került a tengerbe. A Pemex közölte, hogy vizsgálja a gázszivárgás okát.

Íme egy-egy videó a lángoló, fortyogó vízről és az oltásról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×