eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
ALYAT, AZERBAIJAN - JULY 4, 2021: An explosion in the Caspian Sea. Gavriil Grigorov/TASS (Photo by Gavriil Grigorov\TASS via Getty Images)
Nyitókép: Gavriil Grigorov/TASS /Getty Images

Hatalmas robbanás és lángoszlop világított a Kaszpi-tengeren – fotók, videók

Egy iszapvulkán törhetett ki az azeri gázmezőn.

Nagy erejű robbanás történt, és tűz ütött ki Azerbajdzsánban egy Kaszpi-tengeri gázmező közelében, egyes feltételezések szerint iszapvulkán törhetett ki.

A nagy erejű robbanásról és tűzről vasárnap késő este adott hírt a helyi média és több hírügynökség, illetve a közösségi médiában felvételek jelentek meg a hatalmas lángoszlopról. Olyan feltételezések láttak napvilágot, hogy egy olajfúró platformon vagy olajszállító hajón történt a robbanás.

Az ökológiai és természeti erőforrások minisztériuma közölte, hogy vizsgálatot indított az eset tisztázására, de nem tud arról, hogy robbanás történt volna valamelyik Kaszpi-tengeri olaj- és gázipari létesítményen. Az azeri tengeri hajózási hivatal is közölte, hogy az ország területi vizein tartózkodó hajókon nem történt ilyesmi.

AT SEA, AZERBAIJAN - JULY 04: (----EDITORIAL USE ONLY â MANDATORY CREDIT -
A robbanás helyszíne másnap (Vészhelyzetek Minisztériuma/Anadolu Agency/Getty Images)

Az azeri állami olajipari vállalat, a Socar közleménye szerint iszapvulkán-kitörés történhetett. Ibrahim Ahmadov, a Socar szóvivője azt mondta, hogy a robbanás mintegy tíz kilométerre történt az Umid gázmezőtől, amely 75 kilométerre van Baku partjaitól.

A Kaszpi-tenger fenekén sok iszapvulkán van, amelyek kitöréskor sarat és gyúlékony gázokat vetnek ki magukból.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×