eur:
392.51
usd:
367.55
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Donald Trump amerikai elnök Alacsonyabb vényköteles gyógyszerárakat minden amerikai számára címmel tart sajtótájékoztatót a washingtoni Fehér Házban 2020. november 20-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

A Pfizer és a Moderna sem lesz ott Donald Trump vakcinacsúcsán

A Pfizer és a Moderna oltóanyag-kifejlesztő vállalatok elutasították Donald Trump amerikai elnök meghívását a Fehér Házba a keddi "vakcina-csúcsértekezletre" – adta hírül a Reuters hírügynökség az amerikai Stat News egészségügyi hírportál értesülésére hivatkozva.

A találkozón Trumpon kívül jelen lesz Mike Pence alelnök és több vállalat – gyógyszer nagykereskedők, szállító cégek – képviselője.

A Reuters egyelőre nem kapott választ a Pfizer és a Moderna cégektől távolmaradásuk okát firtató kérdésére.

Időközben a The New York Times című amerikai lap hétfői számában az jelent meg, hogy Trump kormányzata nyár végén elszalasztotta a Pfizer ajánlatát a korábban lekötöttnél is több oltóanyag megvételéről. A vállalat már nem tudja több vakcinával ellátni az Egyesült Államokat jövő júniusig más országokkal kötött szerződései miatt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×