eur:
394.34
usd:
370.5
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A Berlini Állatkert által 2019. november 22-én közreadott kép az intézmény tizenegy hetes pandaikreiről november 15-én. Az augusztus 31-én Németországban elsőként világra jött pandakölykök anyja a Kínától 15 évre kölcsönkapott Meng Meng, apjuk Hsziao Csing.
Nyitókép: -

Durva vészforgatókönyvek készülnek a német állatkertekben

Van, ahol már az állatok egymással való feletetése is felmerült utolsó lehetőségként.

A legrosszabbra is igyekeznek felkészülni a zárva tartás miatt egyre nehezebb anyagi helyzetben lévő, ám az egzotikus állatok költséges etetésére kényszerülő német állatkertek - írta a BBC. A neumünsteri állatkert igazgatója, Verena Kaspari arról számolt be a lapnak, hogy kénytelenek voltak számba venni, mely állatok esetében jöhet szóba, hogy másokkal megetessék, ha az állatkert egyes lakóinak túlélése ezt megköveteli.

"Az állatok elaltatása is jobb megoldás, mint hagyni éhezni őket"

- tette hozzá.

Az igazgató szerint erre persze csak a legszélsőségesebb esetben kerülhet sor, de még ez sem oldja meg az intézmény pénzügyi problémáit. A zárva tartás miatt csak tavasszal 175 ezer eurós vesztesége lesz az állatkertnek, amely ráadásul nem veheti igénybe a német kisvállalkozások számára nyújtott állami pénzügyi támogatást.

A német állatkertek érdekképviselete szerint

a folyamatos fenntartási költségek egy átlagos német állatkert esetében heti 500 ezer eurós kiadást jelentenek.

Mivel azonban ezeket folyamatosan biztosítani kell az állatok etetése és életkörülményeinek fenntartása érdekében, ezért összességében 100 millió eurós támogatást kérnek az államtól - a civil adománygyűjtés mellett.

A zárva tartás nem várt hatása, hogy egyes állatok hiányolják a látogatókat. A berlini állatkertben a majmok hiányolják leginkább a nézőket, de a papagájok és a fókák is unatkoznak a folyamatos figyelem hiányában. A moszkvai állatkertből pedig arról számoltak be, hogy az óriáspandák is szokatlanul felélénkülnek most, ha bárki a közelükbe megy.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 18. 19:20
×
×
×
×