eur:
394.04
usd:
364.81
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Erdőtűz pusztít az észak-spanyolországi Kantábria tartományban lévő Aes település közelében 2019. március 4-én. Az autonóm közösség területén ötven helyen lángol a növényzet.
Nyitókép: Pedro Puente Hoyos

Pokol Szardínián, kiürítettek egy üdülőhelyet

Bozóttűzzel küzdöttek a hatóságok az olaszországi szigeten, gyújtogatást gyanítanak.

Húsz magánházból, egy szállodából és két kempingből kellett embereket kimenekíteni a sziget keleti partvidékének középen - számolt be az ANSA olasz hírügynökség. A RAI közszolgálati televízió vasárnap arról számolt be, hogy 800 hektárt fenyeget veszély.

A La Nuova Sardegna helyi lap "Pokol Szardinián" címmel jelent meg ugyanaznap. Az újság szerint mintegy 41 helyen van tűz a szigeten, és a szombati nap volt a nyári szezon legnehezebbike a tűzoltó számára.

Gianni Lampis, a régió környezetvédelmi minisztere szerint a tüzek gyújtogatás miatt keletkeztek.

A politikus a Facebook közösségi oldalon bűnözőknek, gyáváknak és aljasoknak nevezte az elkövetőket. Hangoztatta, bíróság elé kell állítani a tetteseket, hogy megfizessenek az általuk okozott kárért és fenyegető veszélyért.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×