eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Rendőrök a lyoni robbantás helyszínén 2019. május 24-én, miután feltehetően egy csomagba rejtett pokolgép robbant fel, aminek következtében sajtóhírek szerint legkevesebb nyolc ember megsebesült.
Nyitókép: MTI/EPA/Alex Martin

Hajtóvadászat a franciaországi merénylő után

Nagy erőkkel keresik a férfit, akit a péntek délutáni lyoni robbantás elkövetésével gyanúsítanak.Tizenhárman sebesültek meg, 11-en vannak kórházban, egyiküket műteni kell.

Tizenkét áldozat könnyebben sérült meg, egy súlyosabban, őt operáélják, mert fémdarabokat kell eltávolítani a testéből - közölte a terrorizmus elleni küzdelemmel megbízott francia főügyész, Remy Heitz.

A hatóságok feltételezik, hogy egy házilag készített bomba robbant egy pékségnél a pénteki csúcsforgalomban a lyoni belváros szíbében, mert szögekkel, fémdarabokkal volt tele a szerkezet, azért okozott durva sérüléseket. A Victor Hugo utcában, Lyon második kerületében történt a robbanás, amelyet után a francia belügyminiszter, Cristophe Castaner a Twitteren azt írta, tovább szigorítják a biztonsági intézkedéseket.

Remy Heitz bejelentette, hogy az ügyben

a nyomozást gyilkossági kísérlet, valamint terrorista szervezkedés és támadás gyanújával indították meg.

A bűn- vagy terrorista cselekménnyel kapcsolatban egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett - tette hozzá. Beszámolt arról, hogy sok szemtanú jelentkezett a rendőrség felhívására, közülük több tucatnyit meghallgatnak. A feltételezett tettesről szombat este újabb felvételeket tettek közzé.

A harmadik legnagyobb francia városban péntek délután fél hat után nem sokkal egy csomagba rejtett pokolgép robbant fel.

A merénylet gyanúsítottja a biztonsági kamerák felvételeinek tanúsága szerint egy kerékpáros férfi, aki sötét napszemüveget, hosszú ujjú fekete felsőt és világos rövidnadrágot viselt, a száját elfedte.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×