eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Trump és Macron után újabb államvezető mondta le a Davosi csúcsot

Donald Trump amerikai és Emmanuel Macron francia elnök után a brit kormányfő is lemondta részvételét a január 22-én kezdődő davosi Világgazdasági Fórumon.

Theresa Maynek más kötelezettségei vannak - jelentette be csütörtökön Londonban a brit kormány egyik szóvivője a Brexit-vitára utalva.

A brit miniszterelnöknek épp a nagyszabású fórum előtt, január 21-én kell bemutatnia a törvényhozás alsóházában "B-tervét" az Egyesült Királyság európai uniós tagsága megszűnéséről (brexit), miután az EU-val elfogadott megállapodást kedden nagy arányban elutasította a parlament. A londoni alsóház január 29-én szavaz a kormány által bemutatandó új javaslatról, a brit európai uniós tagság pedig várhatóan március 29-én szűnik meg.

A négynapos davosi fórumra a politikai és a gazdasági élet, valamint a civil társadalom több mint háromezer képviselőjét várják, köztük Angela Merkel német kancellárt.

Donald Trump és Emmanuel Macron egyaránt belpolitikai okok miatt marad távol a svájci eseménytől. Az amerikai elnököt a kormányzat rekordideje tartó részleges leállása, a francia államfőt pedig az elhúzódó "sárgamellényes" tüntetések és az ezzel kapcsolatos társadalmi viták tartják távol.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×