eur:
393.89
usd:
364.72
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Orbán Viktor miniszterelnök nemzetközi sajtótájékoztatót tart az április 8-i országgyűlési képviselő-választással kapcsolatban az Országházban 2018. április 10-én.
Nyitókép: Soós Lajos

Steve Bannon: Orbán Viktor Trump volt Trump előtt

Donald Trump volt stratégiai főtanácsadója szerint az amerikai elnök továbbra sem zárkózik be, ugyanakkor elvárja a NATO-tagok fokozottabb részvételét a nemzetközi konfliktusok kezelésében. Steve Bannon az Európa Jövője című konferencián a Várkert Bazárban – Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter köszöntője után – megtartott előadásában párhuzamot vont Trump és Orbán Viktor miniszterelnök politikája között.

Bannon emlékeztetett, hogy a munkásosztályra, a dolgozó középosztályra épült Donald Trump 2016-os elnökválasztási kampánya, amelyet az erőteljes demokrata médiafölény és a Clintonék rendelkezésére álló bőséges anyagi források ellenére vittek sikerre.

Élesen bírálta a globalista elitet, amely szerinte elvesztette a kapcsolatát az átlagos amerikaiakkal, és megemlítette, hogy ez az elit nem látta a 2008 szeptemberében kezdődött világgazdasági válságot még akkor sem, amikor a Lehman Brothers csődöt jelentett. Úgy látja, hogy a demokraták elvei és módszerei elavultak, nincs igazi üzenetük, az identitáspolitikával pedig nem lehet mozgósítani az amerikaiak többségét.

A Breitbart alapítója, korábbi vezetője kiemelte, hogy az Egyesült Államok továbbra is megkérdőjelezhetetlenül az első számú hatalom a világgazdaságban, Trump nem zárkózik el, komoly szerepet vállal a konfliktusok békés rendezésében, igaz, a megoldásban az eddigieknél nagyobb hozzájárulást vár el a NATO-partnerektől. Arról is beszélt, hogy Törökország, Irán és Kína hatalmi törekvéseit komoly kockázatokat is rejtenek, velük szemben pedig szükség van Trump keménységére. Jelezte, hogy ha Egyiptomban az ellenzék kerül hatalomra, akkor a migránsválság ismét felerősödik majd Európában.

Az előadáson az egyik legnagyobb tapsot akkor kapta Bannon, amikor úgy fogalmazott, hogy Orbán Viktor Trump volt Trump előtt, utalva arra, hogy a két vezetőnek több területen hasonlóan a hozzáállása és számos kérdésre egymáshoz közeli választ adnak, ráadásul mindketten szembehelyezkednek a liberális elittel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×