eur:
390.3
usd:
364.19
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A minszki megállapodás lehet a kulcs az orosz szankciók feloldásához

A minszki megállapodás lehet a kulcs az orosz szankciók feloldásához

Szocsiban folytatott megbeszélést Angela Merkel német kancellár Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

A közös sajtótájékoztatón Angela Merkel rámutatott: az Oroszország ellen bevezetett európai szankciók feloldása csakis a minszki megállapodások végrehajtása esetén lehetséges.

Rámutatott ugyanakkor, hogy

"nem történt haladás a kelet-ukrajnai konfliktus rendezésében".

A kancellár közölte, hogy a tárgyaláson a csecsenföldi melegek jogainak biztosítására kérte Putyint, miután a sajtóban jelentések jelentek meg a csoport tagjainak üldöztetéséről. A német kancellár hangoztatta a civil szervezetek és a gyülekezési jog fontosságát, és szót emelt az Oroszországban a közelmúltban betiltott egyház, a Jehova Tanúi mellett.

A tavalyi amerikai elnökválasztás orosz hackerek által történt állítólagos megzavarását firtató kérdésre válaszolva Putyin hangoztatta, hogy Oroszország sohasem avatkozik be más országok politikai életébe. Reményét fejezte ki, hogy a többi állam is tartózkodik majd ettől Oroszország esetében.

A minszki megállapodás lehet a kulcs az orosz szankciók feloldásához

Moszkva és Berlin megerősítette, hogy az összes félnek be kell tartania a kelet-ukrajnai válság rendezéséről megkötött minszki megállapodásokat - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a kétoldalú tárgyalásokat követően.

"Nem lehet új célokat kitűzni a régiek teljesítése nélkül"

- mondta. Az orosz vezető hangsúlyozta, hogy kárt okozott a kelet-ukrajnai béke megteremtésére irányuló erőfeszítéseknek az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) megfigyelőjének halála.

Putyin elmondta, hogy a tárgyalások során mindkét fél elítélte a vegyi fegyver Szíriában történt bevetését. Egyetértettek abban, hogy szükség van az Idlíb tartományban történt incidens pártatlan kivizsgálására.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×