eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Nyitókép: Anton Petrus/Getty Images

Egy milliárdos a vagyona több mint kétharmadát, egy másik a háromnegyedét bukta idén

A világ számos milliárdosának csökkent a vagyona 2022-ben.

A válságot leginkább azok szenvedik meg, akik a techrészvényekben érdekeltek - derül ki a Bloomberg összeállításából, amelyet az Index szemlézett.

A lista szerint a világ leggazdagabb embere továbbra is a SpaceX- és Tesla-alapító Elon Musk, de ő is szegényebb lett, összesen 66 milliárd dollárral (elsősorban a technológiai vállalatok részvényeinek visszaesése miatt). A becsült vagyona így a tavalyi, 340 milliárd dolláros szintről 204 milliárd dollárra csökkent.

A második helyen a francia Bernard Arnault vagyona 38,2 milliárd dollárral, a harmadik helyen szereplő Jeff Bezosé pedig 65,7 milliárd dollárral csökkent.

A top 10-es listán egyetlen ember van, akinek nőtt a vagyona: ő az indiai Gautam Adani, akinek többek közt az energiaiparban is komoly érdekeltségei vannak.

Két hatalmas bukás

Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója (ő nincs benne a top 10-ben) hatalmas vagyonvesztést volt kénytelen elkönyvelni: 87,3 milliárd dollárral van most kevesebbje, mint tavaly, ugyanis már csak 38,2 milliárd fölött rendelkezhet. Ez azt jelenti, hogy a vagyonának több mint kétharmadát elbukta idén.

De nem ő veszítette a legtöbbet a top 50-es listán szereplők közül, hanem a kínai–kanadai Csangpeng Zsao, a Binance alapítója (ez a világ legnagyobb kriptotőzsdéje). Ő 72,6 milliárd dollárt vesztett idén, és már csak 23,2 milliárddal rendelkezik, vagyis a vagyona mintegy háromnegyedét elvesztette.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×