eur:
393.52
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Ötforintos érmék a verőgép gyűjtőtálcáján a Pénzverő Zrt.-ben. Az öt-, a tíz-, és a húszforintosok verésével kezdetét vette az új, Magyarország feliratú pénzérmék készítése a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Logisztikai Központjában. A régi, Magyar Köztársaság feliratú érmék továbbra is törvényes fizetőeszközök maradnak, azokat csak a kopásuk függvényében vonják ki a forgalomból .
Nyitókép: MTI/Beliczay László

Maradt az irányadó kamat

A várakozásoknak megfelelően a Magyar Nemzeti Bank az alapkamathoz igazította az egyhetes betéti kamat szintjét.

Elvileg a jegybank az egyhetes betéti kamatot hetente változtathatja, de a monetáris politika most úgy működik, hogy a havi egyszeri alapkamat-meghatározás után két nappal az irányadó kamatot is ehhez igazítja, és aztán egy hónapig nem változtat rajta – írja a portfolio.hu.

Éppen ezért az, hogy a jegybank újra a 11,75 százalékon hirdette meg a tendert teljesen egybevág a várakozásokkal, az lett volna óriási meglepetés, ha másképp tett volna állapítja meg a netes gazdasági portál.

Ugyanakkor azt is megemlíti, hogy a piac ennek ellenére fél szemmel még figyeli a tenderkiírásokat, hiszen amikor turbulensebb piaci időszak volt, élt a heti kamatmeghatározás gyakorlata, illetve vészkamatemelésre is sor kerülhetett. Most azonban ettől a helyzettől messze vagyunk.

Az alapkamat és a kamatfolyosó alakulása 2021-2022 között

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×