eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Forrás: Pexels.com

Jókora kínai beruházást terveznek Záhonyban

Kihasználnák a vasút adta logisztikai előnyt is az Európába exportálni tervező kínai kkv-knak szánt ipari parkkal.

Ipari parkot és gyártókapacitások létrehozását tervezi egy kínai nagyvállalat, a Shangdong Imperial Záhonyban a kínai állam programja, az Egy övezet, egy út részeként. A létesítmény olyan kínai kis- és középvállalkozásokat kíván támogatni, amelyek az EU-ba szándékoznak exportálni - szemlézett a Magyar Nemzet egy befolyásos kínai gazdasági lap online kiadásának adott interjút. Csu Zsuj-cseng (Zhu Ruicheng), a Shandong Imperial vállalat helyettes ügyvezetőjének nyilatkozatára az apropót az elsősorban a koronavírus járvány miatt felértékelődött vasúti szállítási lehetőséget is középpontba állító egyhetes, nagyszabású nemzetközi gazdasági kiállítás, a CIFTIS adta. Maga a Pekingben megrendezett kiállítás egyébként a kínai kis- és középvállalatok globalizálódásának lehetőségeit járta körbe, és a kínai állami vállalatok, pénzintézetek mellett 148 országból 22 ezer vállalat képviselői vettek részt rajta.

A cég magyarországi terveiről szólva Csu Zsuj-cseng elmondta, úgy alakítják majd ki a parkot, hogy a gyártásra üzemeket építhessenek, gépsorokat telepíthessenek. A gyártás mellett átfogó szolgáltatásokat nyújt majd a kereskedőknek is a vámáru-nyilatkozattól, a beléptetéstől, a vámkezeléstől a szállításig és a logisztikáig. Csu Zsuj-cseng beszélt arról is, hogy az ipari park megvalósítása keretében Budapesten is létrehoznak egy kínai termékkiállítási központot.

A Magyar Nemzet felidézte azt is, hogy a magyar Záhony Logisztikai és Ipari Övezet Konzorcium és a Central European Trade and Logistics Cooperation Zone logisztikai és vasúti közlekedési együttműködéséről idén nyáron írt alá megállapodást az Innovációs és Technológiai Minisztérium a L.A.C. Holding Zrt.-vel. A fejlesztés célja Belső-Kína és Záhony között kialakítandó összeköttetés, mely további lehetőségeket biztosíthat a két ország közötti kereskedelem számára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×