eur:
393.73
usd:
364.98
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) által szervezett 7+ üléses hétvége elnevezésű rendezvény a Magyar Vasúttörténeti Park Orient-csarnokában 2019. április 27-én. A bemutatón tizenhárom autómárka hét- vagy többszemélyes családi autóját láthatták az érdeklődők.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

A lízingcégek is dörzsölhetik a tenyerüket a nagycsaládosok autói miatt

Extra keresletet hozhat a magyar autópiacon és a lízingcégeknél a nagycsaládosok számára július elsejétől elérhető autónként maximum 2,5 millió forintos állami autóvásárlási támogatás – mondta az InfoRádiónak a Magyar Lízingszövetség főtitkára.

A Magyar Lízingszövetség is arra számít, hogy növekedni fog a kereslet az új autók piacán a nagycsaládosok autóvásárlási programja révén, mondta az InfoRádiónak nyilatkozó Tóth Zoltán. Bár különféle becslések léteznek, a lízingszövetség úgy számol, hogy a 160-180 ezer támogatásra jogosult család mintegy 10 százaléka élhet a lehetőséggel a következő három során, amely 18 ezres darabszámot jelent, ennek 40 százaléka pedig finanszírozott lehet végül.

A szakember kérdésre válaszolva megerősítette, ahogyan a babaváró támogatás esetében,

a lízingszerződéssel autót vásárlók is számíthatnak hitelbírálatra.

"Hitelképesnek kell lennie, és az általános előírásokat teljesítenie kell minden igénylőnek. Nemcsak a jogszabályok által előírt feltételekre gondolok, – hívta fel a figyelmet Tóth Zoltán –, hanem az egyes lízingcégek által előírt feltételekre is."

Bár a finanszírozok számos olyan feltételt szabhatnak, amellyel megpróbálják majd kiszűrni a magas kockázatokat,

túlzott szigorra nem számít a Magyar Lízingszövetség főtitkára

a részükről. "A finanszírozók is támogatják és örülnek ennek a programnak, szeretnék természetesen ők is, ha üzleteket tudnának ezzel kötni, de az egyébként szokásos feltételeknek itt is meg kell majd felelni" – magyarázta.

Természetesen ez csak arra a helyzetre vonatkozik, hogyha valaki lízing útján szeretne új autót vásárolni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×