INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 8. szombat
László

mobilszolgáltató

közbeszerzés

telekom

vodafone

A Vodafone perel az állami mobilszolgáltatás miatt

InfoRádió / MTI

A Vodafone bíróságon megtámadta az állami mobilszolgáltatási tenderből való kizárását. A pályázatot a Telekom nyerte meg.

A Vodafone Magyarország az illetékes Székesfehérvári Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságon megtámadta a Közbeszerzési Ellátási Főigazgatóság (KEF) azon határozatát, amellyel a KEF kizárta a vállalatot a "Mobil távközlési szolgáltatás beszerzés - 2016" elnevezésű eljárásból - közölte a mobilszolgáltató társaság hétfőn.

A Vodafone ezzel arra a bejelentésre reagált, miszerint a következő időszakban a Telekom lesz a magyar állam mobilszolgáltatója a KEF központosított közbeszerzési eljárásának nyerteseként.

Az állami intézmények 2017 februárjától kezdhetik meg a szerződéskötést a szolgáltatóval, az ezt követő 39 hónapban a Magyar Telekom, illetve leányvállalata a T-Systems Magyarország látja el a teljes érintett kört, vagyis a kormányzati szervezeteket és a rendszerhez önként csatlakozó intézményeket (önkormányzatokat, intézményfenntartókat, bíróságokat) alapvetően mobil hang és hozzá kapcsolódó mobilinternet szolgáltatással.

A Vodafone Magyarország 2014 eleje óta
(a legutóbbi hasonló tender nyerteseként) az állami intézmények első számú mobilszolgáltatója.

A Vodafone-t a KEF túl alacsony árajánlatra hivatkozva zárta ki a pályázatból. Ezzel kapcsolatban a Vodafone felhívta a figyelmet, hogy a KEF döntése után indított bírósági eljárás a mai napig nem zárult le. Ha a KEF és a Telekom szerződést köt, ez a Vodafone álláspontja szerint érvénytelennek minősül, és könnyen előfordulhat, hogy a bírósági döntés nyomán meg kell majd semmisíteni. 

A Telekom reagálása

A Magyar Telekom a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) központosított közbeszerzési eljárásának keretében minden szempontból érvényes és versenyképes ajánlatot tett, ennek eredményeként szerződhetett az ajánlatkérővel. A Telekom ajánlatát leendő ügyfelei igényeinek maximális figyelembevételével alakította ki, a szolgáltató és az ügyfelek közötti szerződéskötés pedig már a mai naptól lehetséges annak érdekében, hogy a kormányzati szervezetek és a rendszerhez önként csatlakozó intézmények minél előbb megelégedéssel használhassák a Telekom szolgáltatásait - közölte a cég kommunikációs igazgatósága.

A mobilszolgáltató közleménye szerint az eljárásban a Vodafone ajánlotta a legkedvezőbb mobilszolgáltatási díjtételeket: a verseny végeredményét döntően befolyásoló, a belföldi tarifák összehasonlíthatóságát szolgáló "súlyozott szolgáltatási díjak összesen" bírálati elemre a Vodafone 2317 forintos, míg a Magyar Telekom 3603 forintos ajánlatot tett.

A Vodafone arra is felhívta a figyelmet, hogy a törvény értelmében még akkor sem lenne kötelező egy másik szolgáltatóhoz átszerződni, ha a jelenleg folyamatban lévő bírósági eljárás lezárult volna.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018