eur:
390.69
usd:
364.12
bux:
68366.69
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Pxhere

Örvénylő ciklonok érkeznek, jön a fordulat – itt a friss előrejelzés

Kontinensünk délnyugati felén melegrekordok dőlnek, miközben Európa északi területein hideg és zord az időjárás, éjjelente -30 fok is van. A két légtömeg határán húzódó frontálzóna mentén ciklonok örvénylenek és Magyarország felé közelítenek, így csütörtökön már felhősebb időre és kis mennyiségű csapadékra lehet számítani.

Csütörtökön általában erősen felhős vagy borult idő várható, de a felhőtakaróban előfordulhatnak vékonyodások. Délutántól nyugat felől gyenge csapadékzóna érkezik és halad kelet felé. A keleti, délkeleti szél az Észak-Dunántúlon élénkülhet meg, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A maximum-hőmérséklet 8 és 15 fok között alakul - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken az összefüggőbb felhőtakaró kelet felé távolodik, hazánk nagy részén több-kevesebb napsütés is várható, de napközben is érkezhetnek nagyobb, vastagabb felhőtömbök és elszórtan még ezekből is számítani kell esőre, záporra. Néhol az ég is megdörrenhet. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél. A hajnali 0, +7 fokról általában 11 és 16 fok közé emelkedik a hőmérséklet, de északkeleten alacsonyabb csúcsértékeket is mérhetnek.

Az enyhe idő mindezzel együtt még kitart péntekig, de aztán szombaton egy markáns hidegfront érkezik ezzel együtt pedig ismét évszaknak megfelelő időre számíthatunk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×