eur:
394.45
usd:
369.84
bux:
65204.17
2024. április 19. péntek Emma
Hóember Lillafüreden 2022. december 11-én.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Máris esőből hóba vált a sok csapadék - előrejelzés

Egy újabb mediterrán ciklon hoz lehűlést és sok esőt, csütörtökön nap közben egyre több helyen havas esőt, havat.

Csütörtökön borult lesz az ég, csak a Tiszántúlon szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. Sok helyen várható csapadék, amely a Dunántúlon, a Duna mentén és az Északi-középhegységben egyre inkább havazás, havas eső, az Alföld legnagyobb részén döntően eső lehet. A hegyvidéki területek mellett - ahol akár vastagabb hóréteg is kialakulhat - síkvidéken a Dunakanyar-Zala/Somogy megye sávban van esély néhány cm-es olvadozó hóréteg kialakulására. A délkeleti megyékben egy-egy zivatar is kialakulhat. Késő délutánra szűnni kezd a csapadék, este már csak kevés helyen eshet. A Dunántúlon az északi, míg az Alföldön a délnyugati szelet kísérik erős széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és 5, az Alföldön többnyire 5 és 10 fok között valószínű, de a keleti, délkeleti határ mentén 11, 12 fok is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken nagyrészt borult lesz az ég, a Dunántúlon lehetnek átmeneti vékonyodások, szakadozások. A keleti, északkeleti országrészben több helyen előfordulhat eső, havas eső, havazás, másutt számottevő csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szél főleg a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten sokfelé megerősödik. A minimum-hőmérséklet általában -5 és +3 fok között alakul, de a nyugati havas, szélvédett részeken hidegebb is lehet. A maximum 0 és +5 fok között várható.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Lezuhant egy stratégiai bombázó Oroszországban, ismét ukrán támadás volt Belgorod ellen – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Egy Tu-22M3 stratégiai bombázó repülőgép lezuhant Oroszország Sztavropoli területén. A négy pilóta katapultált, egyikőjüket még keresik. Az orosz védelmi minisztérium szerint a balesetet technikai probléma okozta. Vjacseszlav Gladkov belgorodi kormányzó szerint 25 légieszközt semmisítettek meg az Ukrajnával határos régió fölött péntekre virradóra. Néhány épületben kár keletkezett.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×