eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Ázsiai máványpoloska a Békés megyei Gádoroson 2018. október 10-én. Már több éve egyre nagyobb számban lepik el hazánkat a zöld színű vándorpoloskák és a barna színű ázsiai máványpoloskák.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Itt a trükk, amivel távol tarthatjuk a poloskákat

Gyors, olcsó és nem szennyezi a környezetet.

Évek óta egyre több problémát okoznak a kertekben a poloskák. Nehéz védekezni ellenük, és noha az engedélyezett rovarölő szerek mindegyike végez a kártevővel, komoly gondot jelent, hogy a táplálkozó lárvák a termések érésekor jelennek meg, ilyenkor azonban már ügyelni kell az élelmezés-egészségügyi várakozási idő betartására is - írja az agrarszektor.hu portál, amely egy szuper módszert ajánl, amellyel távol tarthatók a poloskák a zöldségektől és a gyümölcsöktől. Mindössze néhány szál gabona kell hozzá.

A szakportál egy zárt agráros Facebook-csoportban szúrta egy kerttulajdonos posztját. A gazdálkodó tavaly figyelte meg, hogy amikor a szalmatakarásból kikelt néhány búzaszem,

a poloskák elkezdték a kalászoló zöld gabonát szívogatni a paprika és a paradicsom helyett.

Ezt követően mindenhova ültetett néhány szem búzát négyzetméterenként, ezekkel nyár végére már az egész kertből össze tudta gyűjteni a poloskákat. Így az ősszel érő gyümölcseit alig érte kár.

A gazda idén is kipróbálta a módszert, és az most is működik, azt írja, jelenleg nincs poloska a kertjében, pedig nem használ vegszert.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×