eur:
392.21
usd:
362.88
bux:
65888.91
2024. február 28. szerda Ákos, Bátor
Ázsiai máványpoloska a Békés megyei Gádoroson 2018. október 10-én. Már több éve egyre nagyobb számban lepik el hazánkat a zöld színű vándorpoloskák és a barna színű ázsiai máványpoloskák.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Itt a trükk, amivel távol tarthatjuk a poloskákat

Gyors, olcsó és nem szennyezi a környezetet.

Évek óta egyre több problémát okoznak a kertekben a poloskák. Nehéz védekezni ellenük, és noha az engedélyezett rovarölő szerek mindegyike végez a kártevővel, komoly gondot jelent, hogy a táplálkozó lárvák a termések érésekor jelennek meg, ilyenkor azonban már ügyelni kell az élelmezés-egészségügyi várakozási idő betartására is - írja az agrarszektor.hu portál, amely egy szuper módszert ajánl, amellyel távol tarthatók a poloskák a zöldségektől és a gyümölcsöktől. Mindössze néhány szál gabona kell hozzá.

A szakportál egy zárt agráros Facebook-csoportban szúrta egy kerttulajdonos posztját. A gazdálkodó tavaly figyelte meg, hogy amikor a szalmatakarásból kikelt néhány búzaszem,

a poloskák elkezdték a kalászoló zöld gabonát szívogatni a paprika és a paradicsom helyett.

Ezt követően mindenhova ültetett néhány szem búzát négyzetméterenként, ezekkel nyár végére már az egész kertből össze tudta gyűjteni a poloskákat. Így az ősszel érő gyümölcseit alig érte kár.

A gazda idén is kipróbálta a módszert, és az most is működik, azt írja, jelenleg nincs poloska a kertjében, pedig nem használ vegszert.

Címlapról ajánljuk

Harvard-felmérés: nem számít, ha Trumpot elítélik – Fekete Rajmund az amerikai elnökválasztásról

Donald Trump volt amerikai elnök a republikánus előválasztáson fölényesen nyerte el Dél-Karolinát, így a saját államában verte meg egyetlen riválisát, Nikki Haley-t. Az előrejelzések is Trump győzelmét jósolták, de akkor miért harcol még Nikki Haley? Erről is kérdeztük Fekete Rajmundot, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont John Lukacs Intézetének tudományos segédmunkatársát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.28. szerda, 18:00
Szenes Zoltán
professor emeritus, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Magyar Hadtudományi Társaság elnöke
Felpörgetné a lőszergyártást Moszkva, megakadhat az orosz nyomulás Avgyijivkánál – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Felpörgetné a lőszergyártást Moszkva, megakadhat az orosz nyomulás Avgyijivkánál – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Oroszország 2024-ben 2,7 millió tüzérségi lövedék gyártását tervezi – számolt be Vagyim Szkibitszkij vezérőrnagy, az ukrán védelmi hírszerzés helyettes vezetője a Kyiv Independent beszámolója szerint. Ez a mennyiség annak fényében ijesztő lehet Kijevben, hogy az ukránok mekkora mennyiséggel számolhatnak idén. Az orosz erők tovább folytathatják a nyomulásukat Avgyijivka térségében, de a talajviszonyok jelentősen lassíthatják a hadműveleteket. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×