INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 21. szerda
Hajna, Sámuel

poloska

rovarirtás

invázió

Gádoros, 2018. október 9. Ázsiai máványpoloska a Békés megyei Gádoroson 2018. október 10-én. Már több éve egyre nagyobb számban lepik el hazánkat a zöld színű vándorpoloskák és a barna színű ázsiai máványpoloskák. MTI Fotó: Rosta Tibor

Itt a trükk, amivel távol tarthatjuk a poloskákat

Infostart

Gyors, olcsó és nem szennyezi a környezetet.

Évek óta egyre több problémát okoznak a kertekben a poloskák. Nehéz védekezni ellenük, és noha az engedélyezett rovarölő szerek mindegyike végez a kártevővel, komoly gondot jelent, hogy a táplálkozó lárvák a termések érésekor jelennek meg, ilyenkor azonban már ügyelni kell az élelmezés-egészségügyi várakozási idő betartására is - írja az agrarszektor.hu portál, amely egy szuper módszert ajánl, amellyel távol tarthatók a poloskák a zöldségektől és a gyümölcsöktől. Mindössze néhány szál gabona kell hozzá.

A szakportál egy zárt agráros Facebook-csoportban szúrta egy kerttulajdonos posztját. A gazdálkodó tavaly figyelte meg, hogy amikor a szalmatakarásból kikelt néhány búzaszem,

a poloskák elkezdték a kalászoló zöld gabonát szívogatni a paprika és a paradicsom helyett.

Ezt követően mindenhova ültetett néhány szem búzát négyzetméterenként, ezekkel nyár végére már az egész kertből össze tudta gyűjteni a poloskákat. Így az ősszel érő gyümölcseit alig érte kár.

A gazda idén is kipróbálta a módszert, és az most is működik, azt írja, jelenleg nincs poloska a kertjében, pedig nem használ vegszert.

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018