eur:
385.28
usd:
354.77
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Nyitókép: Pixabay

Aki ész nélkül utazik, elronthatja az egész nyaralását

Sok ember, az utazók fele még mindig nem köt külföldi nyaralás előtt utasbiztosítást. Emellett teljesen általános hiba, hogy amikor kiválasztjuk az úti célt, nem nézünk utána nagyon alapvető dolgoknak, ami pedig végzetes lehet az út egészére nézve. Az InfoRádió szakértőket kérdezett.

Még mindig csak minden második - külföldre utazó - magyar köt biztosítást. Mint a Magyar Biztosítók Országos Szövetségének kommunikációs vezetője az InfoRádióban elmondta, mindenkinek érdemes volna figyelnie, hogy baleset-, illetve utasbiztosítás nélkül ne induljon útnak.

Lambert Gábor kiemelte,

az európai egészségbiztosítási kártya bár nagyon jó dolog, de az kifejezetten csak a sürgősségi ellátásra jó, és azokat a térítéseket lehet vele megkapni, amit az adott országban a tb-re lehet kapni.

"Az a legjobb megoldás, ha a kártya mellett utasbiztosítást is köt az ember, mindenképpen legyen meg a minél teljesebb körű fedezet, hiszen az utasbiztosítás lényegesen szélesebb körre vonatkozik, van felelősségbiztosítási része is, asszisztenciaszolgálatot is tartalmaz" - ecsetelte Lambert Gábor.

Az asszisztenciaszolgálatról elmondta, az kifejezetten akkor jön jókor, ha az ember külföldön autóbalesetet szenved; gépkocsielvitel, pótkocsi-szolgáltatás is része lehet.

A külföldi utazásokkal kapcsolatban Kispál Edit, a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének szóvivője arra hívta fel az figyelmet, hogy

érdemes nagyon körültekintően megválasztani a nyaraláskor az úti célt, mert előfordul, hogy a nyaralni vágyó nem azt kapja, amire számított.

"Nagyon sok panasz érkezik abból adódóan, hogy a fogyasztó nem jól választotta meg a nyaralás célpontját, mást várt; hibás teljesítés nem merül fel, mert azt kapta, amit az adott úti cél nyújtani tud, csak az utas nem erre gondolt előzetesen" - fejtegette.

Szerinte ha például

a nyaralni vágyó bulizós helyre megy úgy, hogy nyugalomra vágyna, biztosan nem fogja magát jól érezni.

"Ha kisgyerekkel megyünk, és strandolni szeretnénk, de az adott partszakasz nem alkalmas arra, hogy kisgyerekkel pancsoljunk, akkor megint csak baj lesz. Előállhat még az a helyzet is, hogy nem megfelelő időszakban megyünk, nem nézünk utána az időjárásnak, az adott ország munkaszüneti napjainak, a betervezett látnivalók nyitvatartásának, vagy annak, hogy esetleg kell-e előre belépőt foglalni" - részletezte Kispál Edit.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×