eur:
394.09
usd:
365.69
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay.com

Meglepő felmérés: a magyaroknak van, ami a fizetésnél is fontosabb

A környezetszennyezés jelenti a társadalom előtti legnagyobb kihívást a magyarok szerint, derül ki az E.On hét országban 7000 ember megkérdezésével végzett felméréséből.

A kutatásból, amelyet 2018 novemberében végezték Magyarországon, az Egyesült Királyságban, Németországban, Olaszországban, Svédországban, Csehországban és Romániában, az derül ki, hogy a magyarok két munkahely közül inkább azt választanák (47,9%), amely nagyobb figyelmet fordít a környezetvédelemre, mint azt, amelyik 10 százalékkal nagyobb fizetést kínál (38,2%) - írja a Portfolio.

A kutatásban résztvevőket arról kérdezték, hogy szerintük a háború, a szegénység, a klímaváltozás vagy a környezetszennyezés jelenti-e a legnagyobb kihívást a társadalom számára. A magyar válaszadók 33,4 százaléka szerint a környezetszennyezés a legnagyobb társadalmi probléma, ezt a szegénység majd a klímaváltozás követte. A felmérésbe bevont nemzetek közül a magyar válaszadók tartanak a legkevésbé a háborútól, mindössze 6,7 százalékuk szerint ez a legnagyobb kihívás.

A magyarok nagy többsége aktívan is igyekszik tenni az üvegházhatás ellen, 81 százalékuk életmódján is változtatott ennek érdekében - legalább is saját bevallásuk szerint. Ez a résztvevő országok között a legmagasabb arány.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×