eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

A Google elárulja, merre jár

A Google egy olyan programot mutatott be, amellyel folyamatosan tájékoztatást lehet adni a családtagok és barátok számára a hollétről. A Latitude egyelőre 27 országban érhető el, Magyarország nincsen ezek között.

A barátokkal és rokonokkal is tudathatjuk tartózkodási helyünket a mobiltelefonokra és BlackBerrykre fejlesztett új program segítségével.

A Google legújabb fejlesztése, a Latitude a mobiltelefonos hálózatot használja, és cellainformációk alapján határozza meg a felhasználó helyzetét, aki ezt az ismerősökkel is megoszthatja, ha úgy akarja. Emellett maga is megtudhatja, hogy családtagja vagy barátja éppen hol jár, amennyiben engedélyezi helyzete közzétételét.

A program használatához meglévő Google Fiók szükséges, és a belépés után el lehet dönteni, hogy kikkel kívánjuk megosztani hollétünket. Van ugyanakkor kiskapu is, hiszen be is lehet írni tartózkodási helyünket, így a családtagok hihetik azt, hogy az irodában ülünk, miközben már egy sörözőben szórakozunk - emelte ki a cég szóvivője.


A szolgáltatás 27 országban érhető el egyelőre, Magyarország nincsen ezek között.

A rendszer mobiltelefonról és számítógépről is használható. A Latitude az okostelefonok mellett a legtöbb BlackBerry készülékkel kompatibilis, de a fejlesztők hamarosan ígérik az Apple iPhone és iPod Touch-kompatibilis változatot is.

Az amerikai számítástechnikai cég közölte: ügyelt a személyiségi jogok tiszteletben tartására, és több biztonsági elemet épített be az alkalmazásba, így illetéktelenek nem fognak tudomást szerezni arról, hogy hol vagyunk.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×