eur:
393.47
usd:
367.69
bux:
66212.24
2024. április 25. csütörtök Márk
A soroksári futónő 2013-ban történt meggyilkolásával gyanúsított férfit kivezetik a Budai Központi Kerületi Bíróság épületéből a letartóztatásáról döntő bírósági tárgyalás után 2018. december 7-én.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Fontos lépésre szánta el magát a soroksári gyilkosság vádlottja

Idegőrlő feszültségben telnek a napjai a soroksári futó nő megölésével vádolt R. Szilveszternek – írja a Blikk.

A pestszentlőrinci férfi nem érti, miért nem tűzik ki tárgyalása új időpontját, a korábban meghirdetett ugyanis a koronavírus miatt elmaradt. A Blikk értesülése szerint R. Szilveszternek nagyon fontos, hogy minél hamarabb a bírák elé álljon, ugyanis azt tervezi, hogy vallomást tesz.

„Úgy gondolom, érthető, hogy tele van feszültséggel védencem, hiszen a bizonytalanságot mindenki rosszul viseli. […] Való igaz, a terveink szerint Szilveszter megtöri a hallgatását és vallomást tesz, de csak azzal kapcsolatban, hogy az áldozat telefonja miként került hozzá.

A gyilkosságot továbbra is tagadja”

– közölte a lappal R. Szilveszter jogi képviselője.

A Blikk úgy tudja: R. Szilveszter nem tartozik a balhés rabok közé, a börtön szigorú szabályait betartja. Idejét krimik olvasásával és alvással tölti, még az udvari sétára is nehezen mozdul ki.

Egy régi ismerőse szerint a férfi mindig is magának való ember volt. Ezért nem meglepő, hogy a börtönben is jól elvan egymaga. „Valószínűleg azért vált ilyenné, mert az anyja és a nevelőapja állandóan részegek voltak és folyamatosan egymással balhéztak. A férfi pedig megtanult láthatatlan lenni, hogy nehogy ő is kapjon egy jókora pofont” – tette hozzá.

Mint ismert, húsz nap híján öt év után azonosították a 36 éves korában, Soroksár külterületén futás közben megölt asszony feltételezett gyilkosát. R. Szilveszter 2013. október 23-a óta börtönben van, a 2020-ig tartó büntetését tölti egy másik ügy miatt. Lebukását az igazságügyi genetikai szakértői vizsgálatnak köszönheti. A bűnözőtől vett DNS, illetve a helyszínen talált biológiai nyomok megegyeznek, a nő testén, illetve a környezetében talált DNS-hordozó anyagmaradványok minden bizonnyal R. Szilveszteréi.

A korábban hajléktalanként élő férfi vallomást nem tett, ám szóban annyit elárult a nyomozóknak, hogy a gyilkosság napján a helyszínen járt, látott is egy civakodó párt, őket szétválasztotta, de senkit nem bántott. A vád szerint viszont megerőszakolta és megfojtotta a nőt, amiért életfogytiglani szabadságvesztésre ítélhetik.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×