INFORÁDIÓ 
2020. április 8. szerda
Dénes

baleset

mezőörs

jogosítvány

Kiégett személygépkocsik, miután frontálisan ütköztek a 81-es úton, Mezőörsnél 2019. március 10-én. Az üközés után az autók kigyulladtak, a balesetben hét ember, köztük két gyermek életét vesztette.

Újabb fejlemények a hét áldozatot követelő mezőörsi baleset ügyében

Infostart

A börtönviselt, súlyos testi sértés miatt eljárás alatt álló férfi jogosítvány nélkül vezetett, és okozta a vasárnapi balesetet.

A Kisalföld megtudta: jogosítványa sem volt P. Zoltánnak, aki a vizsgálatok jelen állása szerint a balesetet okozta Mezőörsnél, ahol vele együtt hét ember meghalt. A lap értesülését a rendőrség megerősítette.

A 29 éves férfi nem volt ismeretlen a nyomozó hatóság számára, 2013-ban jogerősen két év börtönre ítélték csoportos rablás miatt, 2014-ben szabadult. Másodszor kisebb ügyben került bíróság elé, a kötelező tartásdíjat nem fizette, ezért 2017-ben közérdekű munkára küldték.

A halála előtti utolsó ügyében nem akart kiköltözni az édesanyja által bérelt lakásból, és ezen összeszólalkoztak a tulajdonossal, akit a vita közben P. Zoltán többször megütött, majd az őket szétválasztani szándékozó édesanyját is fellökte és többször megrúgta. Mindkét áldozat nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett, a rendőrök akkor elfogták P. Zoltánt, s ellene súlyos testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás is indult. Mivel szabadlábon várta ügye folytatását, ezért az Opelt is használhatta.

A férfi autójával Kisbér felől Mezőörs irányába tartott, és egy másik gépkocsi előzésébe kezdett. Amikor visszatért a saját sávjába, elvesztette uralmát a járműve felett és áttért a szemközti sávba, ahol összeütközött egy szabályosan közlekedő személyautóval. A balesetben mindkét jármű kigyulladt, két nő, négy férfi és egy gyermek égett benn a roncsokban.

Nyitókép: Krizsán Csaba
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018