eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Lovasi András Kossuth-díjas zenész, énekes egy budapesti kávézó előtt, mielőtt interjút adott az MTI újságírójának 2019. április 10-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Újrakezdik Lovasi András ügyét

Maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset okozása miatt emeltek vádat ellene, miután 2019-ben összeütközött egy rendőrautóval.

A rendőrautóban ülő két ember közül az egyik súlyosan megsérült - épp ez vezet most perújításhoz. Februárban ugyanis úgy tűnt, pont kerül az ügy végére, miután az énekes lemondott a tárgyalásról és elfogadta a büntetést (225 ezer forint megfizetése; vezetéstől való eltiltás egy évig), most azonban az orvosszakértő véleménye alapján - mely szerint a rendőrautóban ülő férfi maradandó fogyatékosságot szenvedett - az ügyészség perújítási kérelmet adott be, amelyet a törvényszék el is fogadott - írta a Blikk.

Lovasi ügyvédje, Borbély Zoltán szerint ezzel érvényesült a papírforma. Hozzátette: „az ügyészi indítvány csak nagyobb pénzbüntetését kiszabását indítványozta. Az ügy további kimenetele nem Andráson, hanem az orvosszakértői véleményeken múlik majd. Ügyfelem és jómagam is bízunk abban, hogy a sértett állapota még javulhat a későbbiekben".

Megjegyezte: „Sajnálatos, hogy a felek nem egyezhettek korábban, ugyanis András szeretett volna jóvátételt fizetni a sértettnek még azon felül, hogy ilyen esetben a biztosító is rendezi a kárt a sértett felé.”

Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

A Fitch Ratings pénteken megjelent késő esti döntésében megerősítette Magyarország BBB kategóriájú adósbesorolását és a hozzá rendelt negatív kilátás is maradt. Részletes indoklásukban a hitelminősítő elemzői kitérnek arra, hogy a kormány a közeljövőben a költségvetést stabilizáló újabb intézkedéscsomagról dönthet, azonban a 2026 tavaszán esedékes parlamenti választások miatt kiadási kockázatokat lát a költségvetésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×