eur:
393.16
usd:
366.58
bux:
66841.01
2024. április 25. csütörtök Márk
Lovasi András Kossuth-díjas zenész, énekes egy budapesti kávézó előtt, mielőtt interjút adott az MTI újságírójának 2019. április 10-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Súlyosbodik Lovasi András autóbalesetének ügye

Nemrégiben elkészült az orvosszakértői vélemény, amely akár az ítélet súlyosságát is befolyásolhatja. Ugyanis kiderült, a baleset egyik sértettje maradandó fogyatékosságot szenvedett a karambol következtében.

A zenész még 2019 márciusában terepjárójával a tilos jelzés ellenére behajtott egy kereszteződésbe, ahol összeütközött egy rendőrautóval. A járőrkocsiban utazó két rendőr közül az egyik súlyosan megsérült, eltört a kulcscsontja, valamint több foga is kitört.

„A kérdezett ügyben – a sértett által már a bírói szakban csatolt további orvosi iratokra figyelemmel – a Pesti Központi Kerületi Bíróság az igazságügyi orvos szakértői vélemény kiegészítését rendelte el, amely megállapította, hogy

a közlekedési baleset a sértettnél maradandó fogyatékosságot eredményezett.

Erre az új körülményre figyelemmel a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a vádirati tényállás módosítása mellett a cselekmény jogi minősítését is maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségére módosította” – írta a Blikk megkeresésére Gasz Péter, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjét helyettesítő ügyésze.

A lap kereste a zenészt, ám egyelőre nem érkezett válasz a részéről. „Nem változott az álláspontom ahhoz képest, ami egy éve, a baleset után is volt. A felelősségemet elismerem. Várom az ügyben az ítéletet, és bármi is lesz az, elfogadom” – fogalmazott korábban a Kiscsillag frontembere.

„Ha a vád gondatlanságból elkövetett maradandó fogyatékosság okozása, akkor maximum három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető a vádlott. Amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmény elkövetését, és megbánást tanúsít, akkor akár felfüggesztett börtönbüntetést vagy pénzbírságot kaphat” – mondta a Blikknek egy, az ügytől független ügyvéd.

Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Május 8-án vezeti be a bankkártya használatánál már megszokott, de a bankszámláról indított internet- és mobilbanki átutalásoknál eddig nem létező, szabadon beállítható napi limitösszeget az OTP Bank. A lakossági ügyfelek számára nyújtott biztonsági szolgáltatás alapbeállítása a május 8-i induláskor napi 1 millió forint lesz, amit az ügyfelek saját igényeik szerint akár kisebb vagy nagyobb összegre is átállíthatnak az OTP MobilBankban - közölte a társaság.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×