eur:
394.37
usd:
363.01
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
A győztes Hosszú Katinka a női 200 méteres vegyesúszás döntője után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 22-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Hosszú Katinka felrobbantotta az internetet

Közösségi oldalán köszönte meg szurkolóinak a friss világbajnoki aranyérmes, hogy kitartanak mellette az évek során. A Fina egy üveg jó borhoz hasonlította a magyar sportoló teljesítményét.

"Hosszú és rögös volt az út az előző világbajnoki címem óta...Köszönöm, hogy velem vagytok!" - írta aranyérmét mutatva Hosszú Katinka, miután megvédte címét 200 méter vegyesen a kvangdzsui világbajnokság úszóversenyeinek második napján. A hétfő kora este készült bejegyzést azóta 22 ezren lájkolták, közel 600 hozzászólást és közel 400 megosztást ért el.

Hétfői eredményével Katinka lett az első női úszó, aki egymás után négyszer nyerte meg ugyanazt a számot. Ő a magyar küldöttség második dobogósa a Koreai Köztársaságában, korábban a nyíltvízi úszók 5 kilométeres számában Rasovszky Kristóf diadalmaskodott.

A világbajnokság hivatalos oldalán a FINA azt írta, Katinka teljesítménye olyan, mint egy jó palack bor, majd közzétette a versenyről készült videót.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Az EU teljes átalakítására készülnek a tagállamok, a Bizottság is szó nélkül maradt

Az EU teljes átalakítására készülnek a tagállamok, a Bizottság is szó nélkül maradt

Az uniós ügyekért felelős miniszterek kedden összeülnek, hogy megvitassák az Európai Tanács közelgő csúcstalálkozójának napirendjét, és a lehetséges bővítésről szóló megbeszélések mellett beszéljenek az ehhez szükséges EU-s intézményi reformokról. Miközben Ukrajna, Moldova és a nyugat-balkáni országok integrációja már elindult, az unió működési kereteit át kell alakítani, hogy az alkalmas legyen egy 30-32 tagból álló államszövetség kezelésére. A fókuszban van a vétójog kérdése is, amelyet a legtöbb ország már jelentősen korlátozna. Az Európai Bizottságnak egyelőre nincs reformjavaslata.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×