INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 28. hétfő
Vencel

arnold schwarzenegger

oscar-díj

andy vajna

Barcelona, 2017. március 18.Arnold Schwarzenegger osztrák származású amerikai színész, volt kaliforniai kormányzó a róla elnevezett Arnold Classic Europe nemzetközi testépítőversenyen Barcelonában 2018. szeptember 29-én. (MTI/EPA/Enric Fontcuberta)

Oscar-díj: Megmondta a véleményét Arnold Schwarzenegger Andy Vajna mellőzéséről

Infostart

Majdnem tökéletes volt a show, de egyetlen hiba azért becsúszott - írta a Twitteren a hollywoodi sztár.

Mint arról az Infostart is beszámolt, Andy Vajna filmügyi kormánybiztost kihagyták nem az Oscar-gálán levetített, a 2018-ban elhunyt művészekről szóló megemlékező videóból.

Arnold Schwarzenegger szerint ez volt az eddigi legjobb Oscar, amit valaha látott. Gördülékenyen ment az egész, a beékelt műsorszámok, fellépések is jók voltak. Szinte tökéletes volt az egész. Akkor lett volna hibátlan a show, ha nem felejtenek el megemlékezni pár igen fontos hollywoodi figurára.

Aztán a hollywoodi sztár arról is ír, hogy dühítik a történtek, mert Egy úttörő producer volt, aki megmutatta, hogy független filmesek is tudnak csinálni olyan nagyszabású kasszasikereket, mint a Rambo, a Tombstone - A halott város, Az emlékmás, a Terminátor 2. - Az ítélet napja, és még sorolhatnánk. Az ő filmjei több ezer munkát/munkahelyet biztosított évtizedeken át.

Arnold Schwarzenegger részt, sőt beszédet is mondott Vajna budapesti temetésén, és részt vett barátja Los Angeles-i búcsúztatásán is.

Andy Vajna január 20-án hunyt el, a kormánybiztos hamvainak egy részét Budapesten, a Fiumei úti sírkertben helyezték örök nyugalomra.

Andy Vajna 2013 nyarán volt az InfoRádió Arénájának a vendége

A hazai filmgyártás felfuttatásáról szőtt terveiről beszélt. A filmipar megújításáért felelős kormánybiztos akkor azt mondta, bár az utóbbi években készültek forgatókönyvek, de mindegyikből hiányzott valami, ami miatt nem támogatta volna saját vagyonából.

A teljes beszélgetés megtekinthető az interjúról készült alábbi videókban:

Vajna András György, Andrew G. Vajna, művésznevén Andy Vajna (Budapest, 1944. augusztus 1. – Budapest, 2019. január 20.) hollywoodi producer, az etyeki Korda Filmstúdió társtulajdonosa, 2010-ig az InterCom Zrt. elnöke.

2011 januárjától haláláig a filmipar megújításáért felelős kormánybiztos tisztségét töltötte be, feladata „a magyar film megőrzésére, fejlesztésére, állami támogatására és az ezzel kapcsolatos kormányzati tevékenység összehangolására irányuló stratégia kidolgozása” volt.

2018-ban Magyarország 14. leggazdagabb és 5. legbefolyásosabb személye volt.

Nyitókép: MTI/EPA/Enric Fontcuberta
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018