eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Életének 75. évében hosszú betegség után budapesti otthonában elhunyt Andy Vajna, a magyar és a nemzetközi filmipar meghatározó alakja, filmproducer, nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos. A felvétel 2017. február 7-én készült a Magyar Nemzeti Filmalap székházában tartott háttérbeszélgetésen.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Így tisztelgett Hollywood Andy Vajna előtt

A Los Ange­les nyugati részén fekvő Westwood Village-i Memo­rial Park magántemetőnél zárt kör­ben bú­csúz­tak el a sztárok és ismerősök a produ­cer­től - írja a Blikk, amely exkluzív képeket közöl a temetésről

Már a kapun is csak a regisztrált meghívottak léphettek be, köztük olyan holly­woodi hírességek, mint Goldie Hawn és élettársa, Kurt Russell, akivel Vajna a Tombstone – Halott város című westernfilmet készítette 1993-ban, de Arnold Schwarzenegger is eljött, aki ismét beszédet mondott, akárcsak Vajna budapesti temetésén.

Néhai szülei és 12 éve elhunyt fia, Justin mellé került Andy Vajna hamvainak egy része, amelyet a legendás hollywoodi producer özvegye, Vajna Tímea vitt a sírhelyre. A gyászmenetben Vajna amerikai cégének munkatársai mellett hollywoodi pályatársak is voltak, akik egy-egy szál fehér virágot helyeztek a sírnál - írja a szertartásról exkluzív fotókat közlő lap.

A magyar és a nemzetközi filmipar meghatározó alakja, filmproducer, nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos január 20-án, 75 évesen hunyt el, temetését Budapesten január 31-én tartották a Fiumei úti sírkertben.

Andy Vajna 2013. nyarán volt az InfoRádió Arénájának a vendége

A hazai filmgyártás felfuttatásáról szőtt terveiről beszélt. A filmipar megújításáért felelős kormánybiztos akkor azt mondta, bár az utóbbi években készültek forgatókönyvek, de mindegyikből hiányzott valami, ami miatt nem támogatta volna saját vagyonából.

A teljes beszélgetés megtekinthető az interjúról készült alábbi videókban:

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×