INFORÁDIÓ 
2019. május 23. csütörtök
Dezső

andy vajna

temetés

hollywood

Budapest, 2019. január 20. Életének 75. évében hosszú betegség után budapesti otthonában elhunyt Andy Vajna, a magyar és a nemzetközi filmipar meghatározó alakja, filmproducer, nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos. A felvétel 2017. február 7-én készült a Magyar Nemzeti Filmalap székházában tartott háttérbeszélgetésen. MTI/Balogh Zoltán

Így tisztelgett Hollywood Andy Vajna előtt

Infostart

A Los Ange­les nyugati részén fekvő Westwood Village-i Memo­rial Park magántemetőnél zárt kör­ben bú­csúz­tak el a sztárok és ismerősök a produ­cer­től - írja a Blikk, amely exkluzív képeket közöl a temetésről

Már a kapun is csak a regisztrált meghívottak léphettek be, köztük olyan holly­woodi hírességek, mint Goldie Hawn és élettársa, Kurt Russell, akivel Vajna a Tombstone – Halott város című westernfilmet készítette 1993-ban, de Arnold Schwarzenegger is eljött, aki ismét beszédet mondott, akárcsak Vajna budapesti temetésén.

Néhai szülei és 12 éve elhunyt fia, Justin mellé került Andy Vajna hamvainak egy része, amelyet a legendás hollywoodi producer özvegye, Vajna Tímea vitt a sírhelyre. A gyászmenetben Vajna amerikai cégének munkatársai mellett hollywoodi pályatársak is voltak, akik egy-egy szál fehér virágot helyeztek a sírnál - írja a szertartásról exkluzív fotókat közlő lap.

A magyar és a nemzetközi filmipar meghatározó alakja, filmproducer, nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos január 20-án, 75 évesen hunyt el, temetését Budapesten január 31-én tartották a Fiumei úti sírkertben.

Andy Vajna 2013. nyarán volt az InfoRádió Arénájának a vendége

A hazai filmgyártás felfuttatásáról szőtt terveiről beszélt. A filmipar megújításáért felelős kormánybiztos akkor azt mondta, bár az utóbbi években készültek forgatókönyvek, de mindegyikből hiányzott valami, ami miatt nem támogatta volna saját vagyonából.

A teljes beszélgetés megtekinthető az interjúról készült alábbi videókban:

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018