INFORÁDIÓ 
2020. június 3. szerda
Klotild

vajna tímea

andy vajna

temetés

galéria

Fotókat közölt az özvegy Andy Vajna amerikai temetéséről

Infostart

Instagram oldalára töltött fel két galériát a januárban elhunyt producer és kormánybiztos özvegye.

A két galéria egyike a temetésen, a másik a halotti toron készült fotók válogatása. Vajna Tímea kísérő szövegként azt írta: "Fájó szívvel kísérünk utolsó utadon."

Így búcsúzott Andy Vajnától Hollywood

A Los Ange­les nyugati részén fekvő Westwood Village-i Memo­rial Park magántemetőnél zárt kör­ben búcsúz­tak el a sztárok és ismerősök a produ­cer­től.

Már a kapun is csak a regisztrált meghívottak léphettek be, köztük olyan holly­woodi hírességek, mint Goldie Hawn és élettársa, Kurt Russell, akivel Vajna a Tombstone – Halott város című westernfilmet készítette 1993-ban, de Arnold Schwarzenegger is eljött, aki ismét beszédet mondott, akárcsak Vajna budapesti temetésén.

Néhai szülei és 12 éve elhunyt fia, Justin mellé került Andy Vajna hamvainak egy része, amelyet a legendás hollywoodi producer özvegye, Vajna Tímea vitt a sírhelyre. A gyászmenetben Vajna amerikai cégének munkatársai mellett hollywoodi pályatársak is voltak, akik egy-egy szál fehér virágot helyeztek a sírnál - írja a szertartásról exkluzív fotókat közlő lap.

A magyar és a nemzetközi filmipar meghatározó alakja, filmproducer, nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos január 20-án, 75 évesen hunyt el, temetését Budapesten január 31-én tartották a Fiumei úti sírkertben.

Andy Vajna 2013. nyarán volt az InfoRádió Arénájának a vendége

A hazai filmgyártás felfuttatásáról szőtt terveiről beszélt. A filmipar megújításáért felelős kormánybiztos akkor azt mondta, bár az utóbbi években készültek forgatókönyvek, de mindegyikből hiányzott valami, ami miatt nem támogatta volna saját vagyonából.

A teljes beszélgetés megtekinthető az interjúról készült alábbi videókban:

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018