eur:
392.87
usd:
366.68
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nagy Feró a Beatrice együttes koncertjén a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban (Tusványos) az erdélyi Tusnádfürdőn 2017. július 20-án.
Nyitókép: Veres Nándor

Kiderült Andy Vajna utolsó terve

Újabb zenés film megvalósításán gondolkodott a producer halála előtt.

Andy Vajna a halála előtt nem sokkal egy zenés film készítésén is gondolkodott: szóba került, hogy filmre viszi Nagy Feró együttesének, a Beatricének a történetét - írta a Blikk.

"Elmentem hozzá, beszéltünk róla. Érdekelte is a dolog, hogy egy, a Beatricéről szóló filmet csináljunk együtt.

Bólintott rá, aminek én akkor nagyon örültem" – elevenítette fel a 73 éves zenész.

Nagy Feró és 1969-ben alakult együttesének történetét színházban már bemutatták: a Ricse, Ricse, Beatricse című darab 2017 óta fut az Újszínházban. Az énekes Vajnával a Pappa Pia forgatásán dolgozott együtt, a filmben saját magát alakította.

"Elhívtam Andyt, hogy jöjjön el, nézze meg az előadást. A darab a könyvem vázlata alapján játszódik, élő zenével, engem Kurkó Józsi alakít. A tragédia viszont közbeszólt, már nem tudott eljönni" - tette hozzá Nagy Feró, aki barátként tekintett a filmügyi kormánybiztosra.

A zenész jelezte, a Beatrice-mozi megvalósításáról ugyan nem tett le, de egyelőre pihenteti az ötletet.

Andy Vajna január 20-án hunyt el,temetését múlt csütörtökön tartották a Fiumei úti sírkertben. Búcsúztatásán Arnold Schwarzenegger is beszédet mondott.

Andy Vajna 2013. nyarán volt az InfoRádió Arénájának a vendége

A hazai filmgyártás felfuttatásáról szőtt terveiről beszélt. A filmipar megújításáért felelős kormánybiztos akkor azt mondta, bár az utóbbi években készültek forgatókönyvek, de mindegyikből hiányzott valami, ami miatt nem támogatta volna saját vagyonából.

A teljes beszélgetés megtekinthető az interjúról készült alábbi videókban:

Vajna András György, Andrew G. Vajna, művésznevén Andy Vajna (Budapest, 1944. augusztus 1. – Budapest, 2019. január 20.) hollywoodi producer, az etyeki Korda Filmstúdió társtulajdonosa, 2010-ig az InterCom Zrt. elnöke.

2011 januárjától haláláig a filmipar megújításáért felelős kormánybiztos tisztségét töltötte be, feladata „a magyar film megőrzésére, fejlesztésére, állami támogatására és az ezzel kapcsolatos kormányzati tevékenység összehangolására irányuló stratégia kidolgozása” volt.

2018-ban Magyarország 14. leggazdagabb és 5. legbefolyásosabb személye volt.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×