INFORÁDIÓ 
2019. december 5. csütörtök
Vilma

andy vajna

vajna tímea

temetés

los angeles

Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos a százéves Filmgyár jubileumi ünnepségén a Mafilm Róna utcai telepén 2017. szeptember 7-én.

Eleget tesz a végakaratnak Andy Vajna özvegye

Infostart

Az elhunyt filmügyi kormánybiztos korábban azt kérte feleségétől, hogy két temetése legyen. Hamvai egy részével az özvegy most Los Angelesbe repül.

Andy Vajna korábban arra kérte feleségét, Vajna Tímeát, hogy ha meghal, két alkalommal is temessék őt el: egyszer Magyarországon, egyszer pedig Los Angelesben. Az özvegy csütörtök délelőtt az Instagramon osztotta meg, hogy a magyarországi temetés után Amerikába tart az urnával, hogy beteljesítse elhunyt férje végakaratát. A képet 24 órán keresztül lehet megnézni a közösségi felületen.

"Január 3-án még boldogan utaztunk együtt. Nem így képzeltem el az életet, nem így képzeltem el 2019-ben a Valentin-napot... Mindig velem leszel, drága Andykém! Kívánságodat teljesítem, végső nyugalomra helyezlek" - írta az özvegy a fotóhoz.

Andy Vajna január 20-án hunyt el otthonában, temetését múlt csütörtökön tartották a Fiumei úti sírkertben. Búcsúztatásán Arnold Schwarzenegger is beszédet mondott. Vajnának az Egyesült Államokban is szerveznek egy gyászszertartást.

Andy Vajna 2013. nyarán volt az InfoRádió Arénájának a vendége

A hazai filmgyártás felfuttatásáról szőtt terveiről beszélt. A filmipar megújításáért felelős kormánybiztos akkor azt mondta, bár az utóbbi években készültek forgatókönyvek, de mindegyikből hiányzott valami, ami miatt nem támogatta volna saját vagyonából.

A teljes beszélgetés megtekinthető az interjúról készült alábbi videókban:

Nyitókép: Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos a százéves Filmgyár jubileumi ünnepségén a Mafilm Róna utcai telepén 2017. szeptember 7-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018