eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos a százéves Filmgyár jubileumi ünnepségén a Mafilm Róna utcai telepén 2017. szeptember 7-én.
Nyitókép: Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos a százéves Filmgyár jubileumi ünnepségén a Mafilm Róna utcai telepén 2017. szeptember 7-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Eleget tesz a végakaratnak Andy Vajna özvegye

Az elhunyt filmügyi kormánybiztos korábban azt kérte feleségétől, hogy két temetése legyen. Hamvai egy részével az özvegy most Los Angelesbe repül.

Andy Vajna korábban arra kérte feleségét, Vajna Tímeát, hogy ha meghal, két alkalommal is temessék őt el: egyszer Magyarországon, egyszer pedig Los Angelesben. Az özvegy csütörtök délelőtt az Instagramon osztotta meg, hogy a magyarországi temetés után Amerikába tart az urnával, hogy beteljesítse elhunyt férje végakaratát. A képet 24 órán keresztül lehet megnézni a közösségi felületen.

"Január 3-án még boldogan utaztunk együtt. Nem így képzeltem el az életet, nem így képzeltem el 2019-ben a Valentin-napot... Mindig velem leszel, drága Andykém! Kívánságodat teljesítem, végső nyugalomra helyezlek" - írta az özvegy a fotóhoz.

Andy Vajna január 20-án hunyt el otthonában, temetését múlt csütörtökön tartották a Fiumei úti sírkertben. Búcsúztatásán Arnold Schwarzenegger is beszédet mondott. Vajnának az Egyesült Államokban is szerveznek egy gyászszertartást.

Andy Vajna 2013. nyarán volt az InfoRádió Arénájának a vendége

A hazai filmgyártás felfuttatásáról szőtt terveiről beszélt. A filmipar megújításáért felelős kormánybiztos akkor azt mondta, bár az utóbbi években készültek forgatókönyvek, de mindegyikből hiányzott valami, ami miatt nem támogatta volna saját vagyonából.

A teljes beszélgetés megtekinthető az interjúról készült alábbi videókban:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×