eur:
394.22
usd:
369.07
bux:
65632.01
2024. április 23. kedd Béla

Fényképeken is felismerték a soroksári futónő gyilkosát

Egy öt évvel ezelőtti rendőrségi fénykép vezethet el a tetteshez. A rajta szereplő biciklist Krisztina meggyilkolása előtt nem sokkal rögzítette az egyik ipari kamera.

Kardosné Gyurik Krisztinát 2013. szeptember 25-én gyilkolták meg futás közben, gyilkosát vagy gyilkosait eddig hiába keresték a rendőrök. Tegnap kiderült: egy rendőrségi vallomás nyomán lendületet vehet a nyomozás, most pedig friss információk érkeztek a gyilkost felismerő nőtől.

Mint kiderült, nemcsak az emlékfutáson készült fotón szúrta ki, hanem a rendőrség által közzé tett felvételeken is azonosította volt élettársát - írta a Bors. A férfi egy évvel később öngyilkosságot követett el, egy robogó vonat alá vetette magát. Úgy tudni, a közelben dolgozott házszigetelő munkásként; egyébként ipari alpinista volt, rendkívül jól tudott csomókat kötni, ami megmagyarázhatja a különleges matrózcsomót, amivel a futónő kezeit összekötötték.

Kamerafelvételek alapján

A rendőrség tavaly decemberben több kamerafelvételt is nyilvánosságra hozott a tragédia napjáról. Többek között vár­ták annak a kerékpáros férfinak a jelentkezését is, aki aznap 18 óra 18 perckor az Oázis kertészet előtt egy sötét kerékpárral haladt a Vízisport utca felé. A lap úgy tudja, hogy a nyomravezető hölgy minden kétséget kizáróan felismerte volt élettársát a felvételen; N. nagy kerékpáros hírében állt, ahova tehette, biciklivel utazott.

A DNS-minták összehasonlítása hozhat megoldást

A futónő az esti órákban indult el otthonról, lemeztelenített holttestére a házuk közelében található bicikliút mentén bukkantak.

A helyszínen sikerült olyan DNS-mintát rögzíteni, amely végérvényesen tisztázhatja, hogy a frissen megnevezett lehetséges elkövető végzett-e a családanyával.

A Bors információi szerint a nyomozók már N. édesanyjától és az egyik akkori munkatársától is mintát vettek. Az anyától vett minta döntő bizonyíték lehet fia bűnösségére vagy ártatlanságára nézve.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×