eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Orvosai hagynák meghalni a gyógyíthatatlan kislányt

Hagynák meghalni orvosai azt a gyógyíthatatlan beteg kislányt, akinek a szülei hallani sem akarnak gyermekük elvesztéséről. A doktorok bírósághoz fordulnak.

A bíróságon kell megküzdenie gyermeke életéért egy brit párnak. A súlyos beteg kislány orvosai pert indítanak, és azt remélik, hogy a bíró határoz: a pácienst hagyhatják meghalni, ha újra válságosra fordul az állapota.

A doktorok azt kérik a bírótól, hogy legyen joguk elutasítani Amber Hartland kezelését, ha a szülei újra bevinnék őt a Cardiffi Egyetemi Kórházba.

A kislány egy ritka és gyógyíthatatlan genetikai betegségben szenved, ám tovább élt, mint bárki, akinél ezt a kórt diagnosztizálták. Szülei, Lesley és Nick otthon ápolják egyetlen gyermeküket, akinek életminősége - szerintük - megfelelő.

Amber agyi betegsége miatt teljesen lebénult, nem képes a beszédre és súlyos epilepsziája van, de hall, és hangokkal kommunikál. Azt, hogy ma is él, egy forradalmi gyógyszernek, a Zavescának köszönheti, ami az egészségbiztosítónak havonta 2500 fontjába kerül.

A szülei szerint ugyanakkor szó sincs róla, hogy az Amber kezelésére költött pénz kárba veszne. A gyereknek a gyógyszer és az éjjel-nappali ellátás mellett csak időnként van szüksége kórházi ápolásra: az elmúlt négy évben ötször kapott mellkasi fertőzést.

"Egy konzultáló orvos azt mondta: Amber az élete végére ért, és azt akarta, hogy adjunk engedélyt az őt életben tartó gépek lekapcsolására. Nemet mondtunk, mire ő rávágta: rendben, döntsön erről egy bíró" - mondta a döbbent édesanya.

A szülők szerint az orvosok anyagi alapon hoztak döntést kislányuk életéről, azaz haláláról, és készek elköltözni, ha Cardiffban nem látják el gyermeküket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×