eur:
396.54
usd:
371.08
bux:
71013.43
2024. június 26. szerda János, Pál
Nyitókép: Facebook/ Richter Gedeon

Zoboki Gábor: az új központi épület dinamikája kifejezi azt a flow-t, amit a Richter tud

Átadták a Richter Gedeon gyógyszergyár új központját Kőbányán. A csaknem 17 ezer 400 négyzetméteres, 450 dolgozónak helyet biztosító épület 20 milliárd forintos forrásból valósult meg. A beruházást a gyógyszeripari vállalat teljes mértékben saját forrásból finanszírozta.

A Richterben az a felfogás, hogy aki magyarként világszínvonalon alkot, azzal a társaságnak dolga van, így a Richter büszke azokra, akik csatlakoztak hozzájuk, mert bátorságot és hitet kapnak ezektől az emberektől, hogy a nagyvilágban is megmérettessék magukat – fogalmazott az átadón a társaság vezérigazgatója, aki úgy folytatta, az épület mostani átadásával egy álom vált valóra.

„Az új Richter-központ tele van pozitív energiával, és felemel bennünket. Számomra ez az a hely, ahol a hazai tudás és a gazdasági erő találkozik, ahol a minőség és a bátorság találkozik, ahol a kreativitás és a józanság találkozik. Dísze a Richternek, Kőbányának, Budapestnek, Magyarországnak, és nem utolsó sorban méltó szimbóluma egy olyan magyarországi központú globális vállalatnak, amely mintegy 100 országban van jelen, és emberek tízmillióinak egészségét és életminőségét szolgálja minden nap” – fejtette ki Orbán Gábor.

Budapest, 2024. június 13.
A Richter Gedeon Nyrt. új központja a főváros X. kerületében az átadás napján, 2024. június 13-án. A 17 400 négyzetméteres, 450 dolgozónak helyet biztosító irodaépület 20 milliárd forintos beruházásból készült el, amit a gyógyszeripari vállalat saját forrásból finanszírozott.
MTI/Mónus Márton
A Richter Gedeon Nyrt. új központja a főváros X. kerületében az átadás napján, 2024. június 13-án. A 17 400 négyzetméteres, 450 dolgozónak helyet biztosító irodaépület 20 milliárd forintos beruházásból készült el, amit a gyógyszeripari vállalat saját forrásból finanszírozott. MTI/Mónus Márton

Vizi E. Szilveszter azt mondta, a Richternek 50 országban van leányvállalata, vagyis egy igazi, az innovációban élen járó multinacionális nagyvállalatról van szó. „Sikerült olyan mértékben a kutatás-fejlesztést olyan mértékben megemelni, hogy ez a konszolidált árbevételünknek a 10 százaléka” – tette hozzá a Gyógyszeripari Vállalat igazgatóságának elnöke.

Lantos Csaba energiaügyi miniszter arra emlékeztetett, hogy a Richter már az 1940-es években is számos szabadalmat jegyzett, és a külföldi terjeszkedést is nagyon korán megkezdte. „A Richter az innováción kívül még azt az általunk kívánatosnak tartott vonulatot is azt kell mondjam, hogy a legfőképpen reprezentálja Magyarországon, hogy ki kell fektetni, mert enélkül nem leszünk tartósan versenyképesek a világban” – fűzte hozzá.

Az épület átadóján felszólalt Krausz Ferenc is. „Ez az esemény nem csupán egy új épület átadása, hanem a jövőbe vetett hit és elkötelezettség megnyilvánulása abban a küldetésben, hogy a Richter továbbra is magas minőségű és elérhető árú gyógyszerekkel szolgálja hazánkban és a határon túl is az emberek egészségét” – mondta a Nobel-díjas fizikus.

Zoboki Gábor a Richter Központ tervezője arról beszélt, hogy az épület megtervezése igazi csapatmunka volt. „Nagy különbség van a közmunka, az állami nagyberuházások és egy ilyen személyes jellegű munka között, és az, amit a Richterben hihetetlen tisztelek, az, hogy egy cég meg tudja tartani ebben a léptékben ezt az emberszabású humánus létét, ez szerintem rendkívül példamutató” – összegezte a Kossuth és Ybl-díjas építészmérnök, aki szerint az új központi épülete dinamikája kifejezi azt a flow-t, amit a Richter tud, és meg is valósít a mindennapokban.

A Zoboki Gáborral készült teljes interjú alább meghallgatható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Már a negyeddöntőben egymást mészárolják a legnagyobb esélyesek

Ha nem az Európa-bajnokságon eddig látott teljesítményből, hanem az előzetes várakozásokból, sőt a keretek erősségéből, piaci értékéből indulunk ki, elképesztő erőkülönbség mutatkozik az úgynevezett felső és alsó ág között az egyenes kieséses szakasz kezdete előtt.
VIDEÓ
Amerikai modelljeit hívja vissza a VW

Amerikai modelljeit hívja vissza a VW

A Volkswagen ismét visszahívási akciót indít az Egyesült Államokban, ezúttal több mint 271 ezer jármű érintett egy potenciális vezetékezési hiba miatt, amely az első utasoldali légzsákokat hatástalaníthatja. Az amerikai autóbiztonsági felügyelet (NHTSA) szerdai közleménye szerint a probléma komoly biztonsági kockázatot jelenthet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×