eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Hadházy Ákos kordont bont a Karmelita kolostornál. Forrás: Facebook/Hadházy Ákos
Nyitókép: Forrás: Facebook/Hadházy Ákos

Kordonbontás: megbüntette a rendőrség Hadházy Ákost

Az ellenzéki képviselő Facebook-bejegyzésében kommentálta a rendőrség határozatát.

Hadházy Ákos nehezményezi, hogy azért ítélték pénzbüntetésre, mert visszaélt a gyülekezési joggal. Ezzel szemben azt hangoztatja, hogy a Színház utcában nem gyűlést tartottak, hanem dolgoztak a Momentum képviselőivel együtt.

Mint írja: "azt csináltuk – valóban, egyszerre többen –, ami jelenleg a választott országgyűlési képviselők dolga: felléptünk a jogállam visszaépítéséért, a szabad választásokért, a korrupció ellen. Sehol sincsen leírva, hogy ezt csak a parlamentben tehetjük meg. Nem mellesleg: lebontottunk egy törvénytelen kordont."

Az ellenzéki politikus azt is kifogásolja, hogy a nyomozás során nem hallgatták ki, így nem is tudta megosztani az esettel kapcsolatos véleményét a vizsgálókkal. Hadházy Ákos azt is közölte, hogy nem áll szándékában megfizetni a pénzbüntetést és, ha kell bíróság elé viszi az ügyet.

A csatolt papírokból az derül ki, hogy 50 ezer forintra büntették meg. A honatya azt írja, nem fogja befizetni a büntetést.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×