eur:
393.14
usd:
367.28
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
fotó: Tóth Eszter, Dunakeszi főkertésze
Nyitókép: Tóth Eszter, Dunakeszi főkertésze

Barbár facsonkítás Dunakeszin, valakinek zavarhatták a Duna-parti panorámáját

A város elit negyedének számító Duna-parti részen valaki megcsonkította a fákat. Pontosabban belevágott a törzsükbe. Ezek után ki kell vágni azokat, a kár több tízmilliós lehet.

Tóth Eszter, a város főkertésze a Dunakeszipostnak elmondta, hogy “az elmúlt időszakban egyre több lakossági bejelentés érkezett, hogy a Duna sor északi szakaszán sajnos több vízparton álló fában kárt okoztak.”

A terület a nagyvízi meder része, állami tulajdonban van. Kezelője a Közép Dunavölgyi Vízügyi Igazgatóság. Az illetékeseket értesítették, a helyszíni szemlék megtörténtek. Kiderült, hogy “a fák törzsét kb. egy méter magasságban teljes keresztmetszetben átvágták". Egyértelmű, hogy

ezek után ki kell vágni őket.

A főkertész arról is beszélt, hogy a parti sávban, főként ezen a szakaszon azért is veszélyes a fakivágás, rongálás, mert itt a folyó folyamatosan bontja a partfalat, sokszor nagyobb földtömeg szakad le, ezek a nagy fák pedig kiterjedt gyökérzetükkel tartják azt. Ha a fa elpusztul, a gyökere is elkorhad, és a partfal könnyebben károsodik, omlik le, helyrehozhatatlan károkat okozva a partfalban, az útban, a parti házsorban.

Az Infostart helyi forrásokból úgy értesült, hogy vadkamerákat helyeznek ki ezek után a környékre. Nem hivatalosan azt is megsúgták, hogy valószínűleg valakinek a "kilátásátt,

a panorámáját zavarhatták a fák".

A város egyébként feljelentést tett a rendőrségen.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×