eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A tanárok, diákok és szülők részvételével zajló vonulásos demonstráció résztvevői a Szabad sajtó úton 2022. november 18-án. A tüntetés a reggeli élőlánc folytatásaként indult a Március 15. térről, a résztvevők a tanárok béremelését és oktatási reformot követeltek. A megmozdulást az Egységes Diákfront tagjaiként a Turul Diákegyesület, a Pala Mozgalom, a Grund és a Diákok a Tanárokért szervezte.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Tüntetők várták a minisztert, nagy a rendőri készültség – a belügy a tanárokkal konzultál

A péntek délelőtti rendezvényre megérkezett már Maruzsa Zoltán és Pintér Sándor is a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre. Az újságírók nem mehetnek be az épületbe.

Péntekre szervezett szakmai egyeztetést a pedagógusokkal a Belügyminisztérium köznevelési államtitkársága, amire több iskola igazgatóját és tanárait is meghívták. A rendezvényre csak azokat engedik be, akiknek meghívójuk van – tudósít a hvg.hu.

A Telex.hu azt írja: a minisztérium szerint négyszáz iskolaigazgató és tanár lesz majd jelen, és több tucat pedagógus felszólalhat majd – függetlenül attól, hogy aktívan részt vesznek-e a hónapok óta tartó tiltakozásokban, vagy sem. Nagy Katalin, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének beszámolója szerint azonban ők maguk nem szólalhatnak fel.

Az eseményre több tanárokkal szimpatizáló szülő is kilátogatott, transzparensekkel tüntetnek az oktatás helyzete ellen. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete élő bejelentkezésén látszott, ahogy a tanárok érkeznek az eseményre, az egyetem épülete előtt pedig sorfalat alkottak a tiltakozók:

A rendezvényen megjelent Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke is, aki azt mondta, hogy éppen ideje volt egy olyan egyeztetésnek, ahol a belügy a tanárokkal tárgyal.

Negyed tízkor megérkezett a helyszínre Maruzsa Zoltán államtitkár is, de a sajtó kérdéseire nem reagált. Fél tíz előtt pár perccel jött meg Rétvári Bence miniszterhelyettes is. Háromnegyed tíz után pedig megérkezett Pintér Sándor belügyminiszter is. A diákok egy levelet akartak neki átadni, de nem fogadta el.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×