eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
magyarepitok.hu
Nyitókép: magyarepitok.hu

Monstre gépszörnyet eresztettek az új Duna-hídra

Mozdonnyal és 14 darab, zúzottkővel megpakolt vagonnal ellenőrizték a Déli összekötő vasúti híd utolsó, harmadik hídelemének teherbírását.

Megtartották a harmadik hídelem statikus próbaterhelését Budapest újjáépülő Déli összekötő vasúti hídján – számolt be a magyarepitok.hu, emlékeztetve, hogy ezt a lépést az tette lehetővé, hogy korábban az utolsó hídelem is helyére került, így az 510 méter hosszúságú híd szerkezetileg elkészült, majd az ilyenkor szokásos hordógurítást is megtartották a hídon.

Felidézik, hogy az eddigi munkálatok során lebontották a két régi, rossz állapotú vasúti hidat, de ezek cseréje mellett egy harmadik vasúti híd is megépült, ezáltal növelve a híd kapacitását. Az új felszerkezetek fogadására az alépítményeket is át kellett alakítani, továbbá új, cölöpfalas hídfőt kellett építeni a budai oldalon – jegyzi meg az oldal.

A fejlesztésben az ország egyik legfontosabb közlekedési műtárgya újul meg, miután a Déli összekötő vasúti hídon keresztül halad át a Magyarország keleti és nyugati országrésze közötti vasútforgalom mintegy 90 százaléka.

A Budapest új Duna-hídján most lezajlott statikus próbaterheléshez a Duna Aszfalt alvállalkozójaként a V-Híd Zrt. biztosította a vasúti járműveket, amelyeknek

összsúlya mintegy 882 tonna volt.

A magyarepitok.hu értesülése szerint a próbaterhelést egy M62-es mozdonnyal és 14 darab, zúzottkővel megrakott Faccpp vasúti kocsival végezték. A mérés során különböző terhelési pontokban megállított tehernél vizsgálták a híd lehajlását. Az adatok kiértékelése néhány hetet vesz igénybe.

magyarepitok.hu
Forrás: magyarepitok.hu

Épül egy-egy őrbódé is

A lap mások mellett arra is kitér, hogy a Duna pesti és budai partján egy-egy őrbódé jön létre, amik tartószerkezeti munkáit már befejezték: vagyis az alapozás, az acéloszlopokkal kiegészült tartófalak, illetve a födém és tetőszerkezet is elkészült. Ezen a héten folytatódnak a munkálatok, melyek tervezetten szeptemberre befejeződnek.

Címlapról ajánljuk
ÉLŐ: Magyarország–Svájc 0-2
Euro 2024

ÉLŐ: Magyarország–Svájc 0-2

Első mérkőzését játssza a magyar labdarúgó-válogatott a 2024-es Európa-bajnokságon, az ellenfél, Kölnben, Svájc. A csoport másik mérkőzésén a németek 5-1-re legyőzték a skótokat. Az első félidőben Marco Rossi csapata csak árnyéka volt önmagának, két védelmi figyelmetlenséget könyörtelenül kihasznált Svájc.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×