eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 24. vasárnap Gellért, Mercédesz
Résztvevők a Momentum Mozgalom tüntetésén, amelyen a kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) módosítása ellen tiltakoztak Budapesten, a Kossuth téren 2022. július 13-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Tüntetés a kata módosítása ellen a Kossuth téren

A Momentum Mozgalom tüntetést szervezett Budapesten, a Kossuth téren, amelyen a kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) módosítása ellen tiltakoztak.

Kata nincs, rezsicsökkentés nincs, adóemelés van - közölte a Momentum a mai kormányinfón tett bejelentések után.

A kormány két nap alatt hatalmas csapást mért az emberekre, hiszen tegnap több mint 400 ezer egyéni vállalkozó megélhetését sodorta veszélybe, ma pedig Gulyás Gergely bejelentette, hogy az eddigi rezsicsökkentést nem tudják fenntartani - olvasható a Momentum Mozgalom közleményében.

Ezt írják: a Fidesz hazug módon az emberek megvédésével, a rezsicsökkentés fenntartásával kampányolt. De a valóság az, hogy eltitkolták az emberek elől a gazdaság valódi állapotát, most pedig pontosan azt csinálják, amivel az ellenfeleit vádolták korábban: megszorításokat vezetnek be és az emberekkel fizettetik ki a rossz kormányzás és a hazug kampány árát.

Ma pedig kiderült: a Fidesz a saját szavazóinak is hazudott! A rezsicsökkentést nem tudják fenntartani, az egyéni vállalkozókat nem tudják megvédeni és a gazdaságot nem tudják talpra állítani.

Az Orbán-kormány a megélhetési válság közepén nemcsak magára hagyta az embereket, hanem napról napra nehezíti az életüket.

A megélhetési válságra az egyetlen megoldást az EU-s pénzek hazahozatala jelenti, vagyis a kormánynak végre kell hajtania a kért reformokat és antikorrupciós garanciákat. A Momentum ennek érdekében kérte a kormányt, hogy csatlakozzon az Európai Uniós Ügyészséghez és végre egyezzen ki az Unióval - olvasható a közleményben.

Budapest, 2022. július 13.
Résztvevők a Momentum Mozgalom tüntetésén, amelyen a kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) módosítása ellen tiltakoztak Budapesten, a Kossuth téren 2022. július 13-án.
MTI/Balogh Zoltán
Résztvevők a Momentum Mozgalom tüntetésén, amelyen a kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) módosítása ellen tiltakoztak Budapesten, a Kossuth téren 2022. július 13-án. MTI/Balogh Zoltán
Budapest, 2022. július 13.
Gelencsér Ferenc, a Momentum Mozgalom elnöke felszólal pártja tüntetésén, amelyen a kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) módosítása ellen tiltakoztak Budapesten, a Kossuth téren 2022. július 13-án.
MTI/Balogh Zoltán
Gelencsér Ferenc, a Momentum Mozgalom elnöke felszólal pártja tüntetésén, amelyen a kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) módosítása ellen tiltakoztak Budapesten. MTI/Balogh Zoltán

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
Kegyetlen nagy pofont kaphatnak a kempingezők

Kegyetlen nagy pofont kaphatnak a kempingezők

Jelentősen drágul hamarosan a lakóautók útdíja, miután átkerülnek az e-matrica-rendszerből az e-útdíjba, ami azt jelenti, hogy nem lehet rájuk éves matricát venni, hanem minden gyorsforgalmi úton és minden fizető főúton fizetni kell a használat és a környezetvédelmi besorolás függvényében, illetve arányában. Mindez egy olyan időszakban, amikor a HU-GO rendszerben több hullámban emelkednek majd a díjak, és jelenleg még pontosan nem is lehet tudni, mennyivel. A lakóautó-bérlés eddig is a tehetősek utazási formája volt, így a szektor vélhetően kiheveri majd a drágulást.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×